Hoe de blockchain de elektronicawereld ondersteboven gaat zetten

blockchain elektronica crypto

Hoe de blockchain de elektronicawereld ondersteboven gaat zetten

Hoe zal blockchain de elektronicawereld beïnvloeden? Met de moderne technologie kan het juist weleens een stuk betrouwbaarder worden..

blockchain elektronica crypto

Vraag jij je ook weleens af of een product dat je ergens online kunt kopen wel écht die smartphone is van dat ene merk? Of zoek je eindeloos naar een vervangend onderdeel voor een gadget, maar je kunt het niet vinden omdat er verder geen informatie beschikbaar is over het type dat je hebt? Irritant!

Steeds meer consumenten genieten van de mogelijkheden van online winkelen, maar zien tegelijkertijd steeds meer struikelblokken. Onduidelijke informatie, geen duidelijkheid over de verkoper of betalingsmogelijkheden en geen inzicht in de herkomst van de producten. Maar dat gaat veranderen op de korte termijn dankzij de blockchain. Wat voor in invloed heeft dit op de elektronicawereld?

Echtheid van producten controleerbaar met blockchain

De blockchain is in essentie een opstapeling van data. Data die alleen aan te passen zijn door de rechtmatige eigenaar. En alleen mensen met de juiste sleutel kunnen inzage krijgen in deze data. Op dit moment wordt er al gewerkt aan het controleerbaar maken van de echtheid van producten. Zo kun je aan de hand van het nummer op je Rolex bekijken of het een echte Rolex is en kun je straks ook gadgets, smartphones en andere elektronica eenvoudig natrekken.

Erg handig als je iets meer wilt betalen voor A-kwaliteit en er zeker van wilt zijn dat het ook echt A-kwaliteit is. Overigens geldt dit niet alleen voor producten; ook de echtheid van contracten is straks controleerbaar.

Informatie over de onderdelen

Elektronica is ook veel in de auto’s te vinden. Dankzij CarVertical wordt het kopen, verkopen en repareren van auto’s straks een stuk makkelijker. Aan de hand van het nummer van de auto kan alle informatie over schadegevallen, de geschiedenis en de onderdelen gevonden worden via de blockchain.

Dit geldt natuurlijk niet alleen voor auto’s. Wanneer deze techniek helemaal in orde is en goed draait na de testen, kan dit ook gebruikt worden voor computers, luxe horloges en andere elektronica of witgoed. Het juiste onderdeel vinden voor jouw elektronica is straks niets meer dan het intikken van een nummer.

Wereldwijde markt met betrouwbare betalingen

De blockchainwereld draait niet alleen om de blockchain. Ook cryptovaluta zijn een belangrijk onderdeel. Ook daar is een positief punt te vinden in de toekomst. Veel mensen zijn gebonden aan een locatie (de stad waarin je woont, Nederland of Europa) bij het bestellen van elektronica. Dankzij het kunnen doen van betalingen met crypto-currency wordt het bereik globaal. Je kunt straks overal ter wereld jouw elektronica bestellen zonder na te denken over wisselkoersen of transactiekosten. Betalingen met crypto-currency zijn snel, veilig en niet gebonden aan een locatie.

Herkomst van de elektronica

Tegenwoordig is het steeds belangrijker om te weten waar bepaalde producten en onderdelen vandaan komen. Ook op het gebied van de elektronica willen we immers zo min mogelijk kinderarbeid of oneerlijke werkomstandigheden. Ook hierbij biedt de blockchain uitkomst. De volledige herkomst van de producten, onderdelen en materialen zijn straks te zien waardoor we bewustere keuzes kunnen maken wanneer we artikelen gaan vergelijken. Dat is niet alleen goed voor ons, maar goed voor iedereen.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram