Het verschil tussen Zwitserse en Japanse horloges uitgelegd door een expert

verschil tussen Zwitserse en Japanse horloges

Het verschil tussen Zwitserse en Japanse horloges uitgelegd door een expert

Wat is het verschil tussen Zwitserse en Japanse horloges? Een professionele horlogemaker legt het verschilt tussen Zwitserse en Japanse uurwerken uit.

Het altijd interessante WIRED heeft een nieuwe originele serie gelanceerd met [De]Constructed. In deze serie worden objecten uit elkaar gehaald om te zien wat erin zit en leggen experts uit hoe de werking van het geheel in elkaar steekt.

Voor de eerste aflevering neemt de in New York City gevestigde professionele horlogemaker Ryan Jewell twee verschillende uurwerken uiteen van de uit Brooklyn afkomstige horlogemakers Carpenter. Dit wordt uiteraard gedaan met de intentie om de werking van beide modellen te demonstreren, waarbij het eerste horloge een Zwitserse beweging heeft en het tweede een Japanse.

Het is overigens vermeldenswaardig dat het Carpenter-horloge met een Zwitserse beweging geprijsd is op $ 825, terwijl de Japanse tegenhanger voor $ 595 verkoopt. Een Zwitserse klokje kost dus meer.

In de 30 minuten durende videoclip bovenaan geeft Ryan Jewell stapsgewijs commentaar, waarbij elke laag van beide horloges wordt verkend, een diepgaande blik wordt gegeven op de algehele samenstelling, evenals een vergelijking van de verschillen tussen beide bewegingen.

Lees hier meer over andere horloge releases.

verschil tussen Zwitserse en Japanse horloges

Post a Comment

#Volg ons op Instagram