WONEN: Cassina herlanceert de iconische Taliesin 1 Chair van Frank Lloyd Wright

Cassina Taliesin 1 Chair - Frank Lloyd Wright

WONEN: Cassina herlanceert de iconische Taliesin 1 Chair van Frank Lloyd Wright

Cassina brengt de iconische Frank Lloyd Wright Taliesin 1 Chair voor het eerst in 28 jaar opnieuw op de markt. Past deze stoel in jouw inrichting?

Cassina Taliesin 1 Chair - Frank Lloyd Wright

Het Italiaanse meubelmerk Cassina heeft een iconisch meubelstuk van Frank Lloyd Wright opnieuw op de markt gebracht. Is de opvallende Taliesin 1 Chair iets voor binnen jouw interieur?

De herkenbare stoel werd ontworpen door Lloyd Wright in 1949, bedoel voor persoonlijk gebruik. De invloedrijke architect zette het meubelstuk in de woonkamer van zijn huis en atelier in Taliesin West, Arizona, waar hij woonde tot hij in 1959 stierf.

De Taliesin 1 Chair kwam pas in de late jaren tachtig in massaproductie, hoewel Cassina deze in 1990 stopte, omdat hij als “te avant-garde” werd beschouwd. De stoel is gemaakt van een enkel stuk gevouwen multiplex en zal geheel naar originele uitvoering worden uitgebracht in beukenmultiplex met een kersenhoutfineer. Het fineer is beschikbaar in natuurlijke kleur of in zwarte eik.

Het ontwerp zelf is wel enigszins gewijzigd voor de nieuwere versie, met een meer liggende rugleuning en een dikkere padding, die kan worden bekleed met leer of stof. De originele voeten zijn ook verwijderd, wat de geometrische vorm van de stoel vereenvoudigt en meer nadruk legt op de gevouwen structuur.

Om de lancering te markeren, heeft Cassina een limited-edition serie van de Taliesin 1 stoel onthuld. Deze serie van 450 stoelen heeft drie kleurenopties – bordeauxrood, donkerblauw en “petrol groen” – allemaal mat gelakt en bekleed met kortharig leer.

Bekijk de website van Cassina voor meer informatie. Cassina Taliesin 1 Chair - Frank Lloyd Wright

Cassina Taliesin 1 Chair - Frank Lloyd Wright

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram