Kerstcadeau voor jezelf? Koop een blockchaintelefoon!

HTC Exodus 1 blockchaintelefoon

Kerstcadeau voor jezelf? Koop een blockchaintelefoon!

De HTC Exodus 1 is een blockchaintelefoon voor jouw crypto wallet. Ga jij deze smartphone op jouw verlanglijstje zetten voor kerst?

HTC Exodus 1 blockchaintelefoon

Heb jij zelf nog cryptocurrencies zoals bitcoin of ethereum? En houd jij van gadgets? Dan is een blockchaintelefoon echt iets voor jou. Onlangs heeft de Taiwanese telefoonfabrikant HTC een eigen blockchaintelefoon op de markt gebracht: De Exodus 1. Met deze telefoon heb jij je bitcoins altijd bij je.

Sinds oktober is de telefoon online te bestellen op de website van HTC. En het mooie is: sindsdien is er sprake van een fikse korting. De prijs is namelijk vastgesteld in bitcoin en ether. Zo kost de telefoon 0.15 bitcoin. Ten tijde van de release was dit ongeveer 830 euro. Nu komt het neer op ongeveer 500 euro. Toch een mooiere prijs! Maar wat kan je eigenlijk met zo’n telefoon?

Veilig je bitcoins beheren

Veel mensen bewaren hun bitcoins online. Maar dat is niet heel erg veilig. De kans bestaat dan namelijk dat je bitcoin portemonnee gehackt wordt. In een online bitcoin wallet wordt de toegang tot je bitcoins immers ook online opgeslagen. Het liefst bewaar je deze toegang dus offline.

Maar HTC heeft hiervoor een oplossing bedacht. Door middel van een speciaal onderdeel in de telefoon worden je bitcoins ook daadwerkelijk offline opgeslagen. Dit gedeelte van de telefoon maakt namelijk geen onderdeel uit van het besturingssysteem, en komt daarom ook niet in contact met het internet. Zo draag je je bitcoins altijd veilig mee!

HTC Exodus 1 blockchaintelefoon

Social key recovery

Maar wat dan als je de telefoon kwijt raakt? Dan is er nog niets aan de hand. Hier heeft HTC het Social Key Recovery-mechanisme voor bedacht. Dat werkt zo: je kiest eerst een aantal betrouwbare contacten uit je contactenlijst. Vervolgens wordt het back-up wachtwoord voor je bitcoin portemonnee gesplitst opgestuurd naar je contacten.

Betalen met cryptocurrencies

Wil je de telefoon kopen? Dan kan dat niet met euro’s of met dollars. Je moet het bedrag in cryptocurrencies overmaken naar HTC. Dat kan in bitcoin (0.15 BTC) of in ether (4.78 ETH). In de afgelopen weken zijn de prijzen van cryptocurrencies flink in waarde gedaald. Dat betekent dat de telefoon in euro’s een stuk goedkoper is dan bij de release. Wie weet is dit wel een leuk kerstcadeau dus!

De telefoon is op dit moment beschikbaar in 34 landen, waaronder Nederland. HTC verwacht dat de Exodus 1 in december wordt verscheept naar deze landen. Wanneer dit precies is in december is nog niet duidelijk.

HTC Exodus 1 blockchaintelefoon

Post a Comment

#Volg ons op Instagram