Cortina’s award-winnende Common is misschien wel de fiets van het jaar

Cortina Common fiets recensie

Cortina’s award-winnende Common is misschien wel de fiets van het jaar

De lichtgewicht Cortina Common fiets is met zijn innovatie accessoire-kliksysteem misschien wel dé herenfiets van 2018.

Cortina Common fiets recensie

Als we één dingen zoeken in onze fiets, dan is het gemak. Het gemak om van A naar B te komen, maar ook het comfortabel kunnen doortrappen met wind tegen en het praktisch vervoeren van onze boodschappen. Met de Cortina Common lijkt het erop dat alle boxjes worden afgevinkt.

Eerder dit jaar presenteerde Cortina zijn nieuwe Common-fiets. Bij dit Nederlandse merk weet je van te voren dat jij je in ieder geval geen zorgen hoeft te maken over het uiterlijk en over het gewicht. De Cortina-fietsen ogen altijd strak en robuust, en zijn met hun lichte gewicht perfect voor in de hedendaagse urban jungle.

Waar je óók zeker van kunt zijn, is dat de creaties van het fietsmerk vrijwel altijd over een innovatieve touch beschikken. En waar de Cortina Blau bijvoorbeeld over een USB-stuurpen beschikte, daar is de nieuwe Common voorzien van een baanbrekend AVS-kliksysteem.

Cortina Common fiets recensie

Cortina Common maakt indruk met kliksysteem voor fietsmanden

De fraai ogende Common beschikt over een handig rekje voor en achterop de fiets. Niks geks zo op het eerste gezicht en zeker niets nieuws. Iedereen weet dat deze rekjes – of dragers – ideaal zijn voor in het drukke stadsleven en daarom vind je ze terug binnen de fietscollecties van vrijwel ieder fietsmerk.

Als je echter iets beter kijkt, dan zie je dat de dragers van de Cortina Common toch wel bijzonder zijn. Een aantal inkepingen verraadt namelijk dat hier weleens iets op kan worden vastgeklikt. Klopt helemaal! Cortina heeft namelijk een serie accessoires ontwikkeld die met één simpele klik zijn te bevestigen aan je fiets.

Wil je dus met de fiets een boodschapje doen of heb je een voetbalwedstrijd en wil jij je sporttas kwijt, dan bevestig je met het zogeheten AVS-kliksysteem gemakkelijk één van de diverse fietsmanden op de voor- of achterdrager van je fiets.

“AVS” staat voor Atran Velo Systeem. Dit is geïntegreerd in de fietsdragers en maakt het dus mogelijk om met een enkele klik de fietstas of -mand erop te zetten en tevens eraf te halen.

Cortinas’ collectie AVS-producten bestaat inmiddels uit negen verschillende unisex manden en fietstassen, en zal in de komende jaren worden uitgebreid. Ze zijn gemaakt van lichtgewicht aluminium en hebben een toffe bodemplaat van bamboe. Het is dus niet alleen praktisch, het ziet er ook gewoon heel goed uit.

Cortina Common fiets accessoires

Cortina Common wint Eurobike Award en Red Dot Design Award

Wie de Cortina Common aanschaft, die schaft een fiets aan met iets extra’s. De aantrekkelijke fiets is namelijk gemaakt voor hen die graag licht en sportief willen fietsen, en dat merk je al snel in de praktijk.

Ook heuvelopwaarts en met wind tegen fietst de Common heerlijk door en beschik je over het fietsgemak dat zeker niet elke fiets heeft. Tel hier het uiterlijk – met het bijzondere frame en de uitgesproken kleuren – en het AVS-kliksysteem bij op, en je hebt een totaalconcept.

Het heeft niet lang geduurd voordat ook de jury’s van twee gerenommeerde awards de Common op waarde wisten te schatten. Zo ontving Cortina begin juli de prestigieuze Eurobike-award voor de lichtgewicht commuterbike met AVS-kliksysteem. De vakjury was erg gecharmeerd van de complete fiets en benoemde ook zaken als het prachtig ontworpen frame en de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Cortina Common fiets recensie

Het innovatie kliksysteem ontving tot slot een Red Dot Design Award. Deze gerenommeerde ontwerpprijs werd toegekend naar aanleiding van de gebruiksvriendelijkheid van het product.

Cortina Common nu verkrijgbaar in diverse uitvoeringen

Grote kans dat je na het lezen van dit artikel direct een eigen Cortina Common wilt aanschaffen. Dat kan gelukkig, want de Cortina Common is nu al enige tijd verkrijgbaar vanaf €529.

Er zijn momenteel vier varianten,

  • Cortina Common Basic Herenfiets Jet Black Matt: 3 versnellingen, terugtraprem – Prijs: €529
  • Cortina Common Herenfiets Mouse Grey Matt, Royal Dark Blue Matt of Sandstone Matt: 3 versnellingen, terugtraprem – Prijs: €599
  • Cortina Common Herenfiets Brown Green Matt, Black Blue Matt, Jet Black Matt of Mouse Grey Matt: 3 versnellingen, terugtraprem – Prijs: €799
  • Cortina Common Herenfiets Jet Black Matt: 7 versnellingen, dubbele handrem – Prijs: €899

 

De geroemde AVS-accessoires zijn verkrijgbaar vanaf €49,95. Onze Cortina Montreal metalen vierkante mand en Cortina Amman lage metalen mand met riem kosten allebei nog geen 50 euro.

Ontdek de dichtstbijzijnde Cortina-dealer bij jou in de buurt en bestel snel jouw fiets!

Cortina Common fiets recensie

Cortina Common fiets recensie

Cortina Common fiets recensie

Cortina Common fiets recensie

Cortina Common fiets recensie

Cortina Common fiets recensie

Cortina Common fiets recensie

Cortina Common fiets recensie

Cortina Common fiets recensie

Post a Comment

#Volg ons op Instagram