Björn Borg gaat voor de jaren 80 en onthult zijn retro ARCHIVE-collectie

Björn Borg Archive

Björn Borg gaat voor de jaren 80 en onthult zijn retro ARCHIVE-collectie

De nieuwe Björn Borg Archive Collectie is nu verkrijgbaar. De retro kledinglijn met tennis heritage is geïnspireerd door de jaren 80.

Björn Borg Archive

Afgelopen week heeft Björn Borg zijn gloednieuwe Archive-lijn onthuld in Amsterdam. En we gaan lekker retro met de nieuwe collectie, want de bekende hoofdontwerper van Björn Borg van de jaren 80, Rhodi Heintz, diende als inspiratiebron.

Het Zweedse sports fashion en lifestyle label Björn Borg neemt ons mee terug in de tijd met zijn nieuwste collectie en is letterlijk zijn eigen archieven ingedoken. De vooruitstrevende Rhodi Heintz, die in de jaren 60 wereldwijd bekend werd als één van de eerste modeontwerpers die interesse toonde in het ontwerpen van uniseks kleding, is namelijk dé grote inspiratie achter de Archive-collectie.

Zijn legendarische jaren 80 ontwerpen voor Björn Borg zijn karakteristiek voor de tennis heritage van het merk:

“Het was zo cool om terug in de tijd te gaan en geïnspireerd te raken door wat de ontwerpers van Björn Borg in de jaren 80 deden. De stijl en tekeningen van dit tijdperk waren een grote inspiratie voor ons toen we deze ‘ARCHIVE’ capsulecollectie creëerden”, aldus Mija Nideborn, Design Director van Björn Borg.

Björn Borg Archive

De creativiteit en herkenbare stijl van Heintz zijn dan ook onmiskenbaar terug te zien in deze collectie met retro vibes: uniseks sportitems in colour blocking stijl. Hello 80’s!

De volledige Björn Borg Archive-serie bestaat uit zes items en is nu online en in de winkels verkrijgbaar, vanaf €24,95. In Nederland is de collectie onder andere verkrijgbaar bij Hudson’s Bay.

Bekijk de complete collectie hier.

Björn Borg Archive

Björn Borg Archive

Björn Borg Archive

Björn Borg Archive

Post a Comment

#Volg ons op Instagram