De retro Fiberglass Chair van het Zwitserse meubelmerk Vitra past in bijna elk interieur

De retro Fiberglass Chair van het Zwitserse meubelmerk Vitra past in bijna elk interieur

De retro Fiberglass Chair van het Zwitserse meubelmerk Vitra past in bijna elk interieur . Zou jij deze jaren 50 stoelen thuis willen?

Vitra Eames Fiberglass Chair

Het Zwitserse meubelbedrijf Vitra heeft de iconische Fiberglass Chair uit de jaren 50 nieuw leven ingeblazen, ontworpen door Charles en Ray Eames. De fiberglazen stoel staat bekend als een van de bekendste meubelontwerpen van de twintigste eeuw.

Het klassieke model wordt gedefinieerd door het zitschaalprofiel dat is gegoten om te passen bij de contouren van het menselijk lichaam, samen met een concept voor verschillende bases.

De stoel is oorspronkelijk ontworpen als een betaalbaar alternatief voor huizen en kantoren, maar omdat de met glasvezel vervaardigde stoelen door technische vooruitgang in de productie verouderd raakten, stopte Vitra begin van de jaren ’90 met het maken ervan. Maar nu, zo’n twintig jaar later, is het ontwerp terug. Ditmaal met verbeterde stoelen, gemaakt van polypropyleen.

Vitra Eames Fiberglass Chair

Deze herfst heeft Vitra de Fiberglass Side Chairs in de zes originele kleuren gefabriceerd, te weten Elephant Hide Gray, Perkament, Sea Foam Green, Raw Umber, Red Orange en Navy Blue. Ook is er de polypropyleen schaalversie – de Eames Plastic Chairs.

Beide stoelgroepen zijn geschikt voor bijna elk doel en interieur. Lees hier meer over het tijdloze ontwerp en ontdek de Eames Fiberglass stoelen nu bij geselecteerde dealers. Klik hier voor de dichtstbijzijnde Vitra-showroom of -dealer.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram