De geschiedenis van het Kerstpakket en de trends van 2018

Kerstpakketten trends van 2018

De geschiedenis van het Kerstpakket en de trends van 2018

Waar komt het kerstpakket vandaan? En wat zijn de kerstpakketten trends van 2018 eigenlijk? Wij weten het!

Kerstpakketten trends van 2018

Met de feestdagen voor de deur breekt binnenkort de tijd van verlanglijstjes en kerstshoppen aan. Tijdrovend en niet altijd succesvol, dus wat is handiger dan het kerstpakket. Hebben we allemaal weleens gehad, zo’n samengestelde cadeaudoos. Toch?

Voor werkgevers is het ideaal om kerstpakketten te geven. Het scheelt tijdrovende aandacht voor verlanglijstjes en kerstshoppen, en bovendien heb je tegenwoordig zat keuze om een kerstpakket uit te kiezen waar iedereen blij van wordt. En laten we eerlijk zijn, als werknemer is een kerstpakket uitpakken toch ook vaak wel een feestje.

Als we de cijfers moeten geloven, dan gaan er vrijwel ieder jaar meer kerstpakketten rond. Prima, maar waar komt het fenomeen “kerstpakket” eigenlijk vandaan? En welke kerstpakken trends hebben we in 2018?

Waar komt het kerstpakket vandaan?

Om bij het begin te beginnen, het dateert alweer uit het begin van de 19e eeuw. Destijds kreeg men van de boer bijvoorbeeld chocolademelk en rozijnenbrood met spijs. Paste helemaal in de kerstsfeer. Op tweede kerstdag kreeg het personeel dat bij de boer woonde vrij, zodat men met de eigen familie thuis kon zijn. Zij namen dan een mand mee met allerlei lekkernijen en benodigdheden, om het extra feestelijk te maken. Dit kan worden gezien als het eerste kerstpakket van Nederland en tegenwoordig heeft het samengestelde pakket nog eenzelfde functie. Een blijk van waardering van de werkgever richting de werknemer, met het idee om kerst extra op te vrolijken.

Deze boerengeste werd vervolgens gekopieerd door andere ambachtslieden, waarna het uitgroeide tot een echte traditie. Het personeel kreeg een verrassingspakket mee met kerst, waar het hele gezin van kon genieten. Steeds vaker werd eten en drinken ook aangevuld met andere presentjes. Wat dat betreft is er anno 2018 niet veel veranderd en zien we steeds meer variatie binnen het kerstpakket!

Kerstpakketten trends van 2018

De kerstpakketten trends van 2018 op een rij

De ene werkgever heeft natuurlijk meer te besteden (of meer over) voor het personeel dan de ander, maar dat neemt niet weg dat er echt talloze opties zijn om iedereen blij te stemmen. Dit jaar worden er een aantal kerstpakketten onmiskenbaar populair en eerlijk is eerlijk, wij zouden een dergelijk kerstpakket graag ontvangen.

Check hieronder drie kerstpakketten trends van 2018 en laat je inspireren! Misschien ben je zelfs nog net op tijd om dit lijstje door te spelen aan je werkgever.

Kerstpakket voor mannen

Vaak vinden we in het kerstpakket voor mannen twee dingen terug. Chips en drank (lees: bier). Op zich niks mis mee, maar the man upstairs mag wel iets creatiever zijn. Originele kerstpakketten voor mannen zijn er wel degelijk en wij hebben er twee op een rij gezet:

  • Niks mis met drank. De gemiddelde man houdt er inderdaad van. Maar doe het net even anders en geef bijvoorbeeld een wijn– of bierproeverij cadeau. Proost!
  • Waardebonnen die je kunt besteden aan activiteiten. Denk aan concerten en festivals, maar ook aan karten, paintballen of biljarten. Dan heb je iets om naar uit te kijken!

Kerstpakketten trends van 2018

Luxe kerstpakketten

Kost iets meer, maar misschien is het ook wel verdiend. De zogeheten premium kerstpakketten hebben net iets meer klasse en bieden vaak meer out-of-the-box cadeaus. Wat vind je van onderstaande luxe kerstpakketten?

  • Gadgets, we houden ervan. Een kerstpakket met elektronica, zoals gadgets is altijd goed. Een koptelefoon, powerbank of smartwatch. Wie zegt daar nou nee tegen?
  • Kerst draait ook om ontspanning. Geef een lekker wellness pakket of een hotelnachtje weg!

Kerstpakketten draaien om eten & drinken

Toch een ouderwets kerstpakket met eten en drinken? Zorg er dan voor dat er op bijzondere wijze wordt genoten van de inhoud en kies bijvoorbeeld voor een ambachtelijk kerstpakket. Bijvoorbeeld lokaal samengestelde kerstpakketten zijn origineel en authentiek, en hebben stiekem misschien wel het meest te maken met het kerstfeest.

Voor de mooiste variatie aan kerstpakketten kun je nu terecht bij Kerstpakkettenplaza, dus kijk snel wat er nog meer is!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram