TRAVEL: citizenM opent deuren in Yew York en maakt direct indruk met ‘Museum of Street Art’

citizenM New York Bowery hotel MoSA

TRAVEL: citizenM opent deuren in Yew York en maakt direct indruk met ‘Museum of Street Art’

citizenM New York Bowery, hét gloednieuwe en betaalbare luxehotel van de bekroonde hotelketen in de Verenigde Staten, maakt indruk met kunstzinnig MoSA.

citizenM New York Bowery hotel MoSA

De bekroonde hotelketen citizenM, die met zijn locaties in onder andere Rotterdam en Amsterdam ongetwijfeld een belletje bij je doet rinkelen, heeft onlangs zijn nieuwste flagship hotel in de Verenigde Staten geopend. Deze nieuwe locatie in New York is met applaus ontvangen, en dat komt mede dankzij het buitengewoon kunstzinnige karakter.

Voor hen die New York als reisbestemming in de planning hebben staan en nog een hotel zoeken, we hebben goed nieuws voor je. Houd je bovendien van kunst en straatcultuur, dan moet je absoluut even meelezen. citizenM, dé pionier op het gebied van betaalbare luxehotels, heeft namelijk een nieuwe locatie geopend in The Big Apple.

citizenM New York Bowery hotel Museum of Street ArtMet citizenM New York Bowery, een zusterhotel van citizenM New York Times Square, bewijst het gerenommeerde hotelmerk eens te meer haar ambitie om de traditionele hotelindustrie op haar kop te zetten. Het nieuwe hotel beschikt over 300 kamers, die allen onderdeel uitmaken van het concept ‘betaalbare luxe voor iedereen’.

Dit prijzenswaardige hotelconcept betekent dat alle gasten worden voorzien van een toplocatie (altijd goed bereikbaar) en een gestroomlijnde, luxe experience. Dit laatste houdt in dat je kunt rekenen op hightech voorzieningen, vriendelijke en efficiënte service, kamers boordevol comfort, en een ruime en uitnodigende woonkamer gevuld met moderne kunst en iconische 21e-eeuwse designmeubelen – dit van onder andere Verner Panton, Isamu Noguchi en Jasper Morrison van de Zwitserse fabrikant Vitra. Oh ja, en dit dus allemaal voor een betaalbare prijs.

citizenM New York Bowery hotel

Genoeg redenen om citizenM Bowery te boeken zou je denken, maar dit concept is echter niet de enige specifieke factor die eraan heeft bijgedragen dat men in de Amerikaanse metropool momenteel zo lovend is. De New York Bowery-locatie is namelijk een heel bijzondere samenwerking aangegaan met een bekend street art collectief. Iets waardoor locals, toeristen en kunstliefhebbers het hotel per sé willen zien.

MoSA: citizenM New York Bowery slaat handen ineen met 5 Pointz voor Museum of Street Art

Opmerkelijk, maar vooral heerlijk kunstzinnig. Zo is de samenwerking tussen citizenM en 5 Pointz creative zeker te omschrijven. Het is voor ons in ieder geval extra reden om de nieuwe citizenM-locatie in New York met enthousiasme te overwegen als hotelbestemming. Leggen we je uiteraard graag even uit.

New York staat naast alle pracht en praal (lees: luxe), natuurlijk ook bekend om zijn oneindige stroom aan culturele schatten, die onevenredig zijn verdeeld over de diverse boroughs. Als je NYC bezoekt in het kader van een culturele ontdekkingsreis – zoals het een goede toerist betaamt – dan moet je het boxje “kunst” absoluut afvinken. Bowery is dan een must visit, want de wijk staat bekend om zijn rijke culturele erfgoed en levendige kunstscene.

Kunst is een bijzonder belangrijk onderdeel van de stad, en dat vertaalt zich in alle lagen van de bevolking. Populair, en stiekem al een vakantie richting NYC waard op zichzelf, is de (New Yorkse) street art. Ofwel, kunst die zijn herkomst en uitingen vindt op straat.

Omdat citizenM zich heel bewust is van de culturele waarde van de lokale steet art, mocht het bekende street art collectief 5 Pointz een reusachtig kunstproject in het hotel opzetten. Maar liefst twintig artiesten – aangevoerd door Meres One en curator Marie Cecile Flageul – hebben gezamenlijk het 21 verdiepingen (!) tellende interne trappenhuis van citizenM New York Bowery voorzien van hun creatieve inspiratie. En het resultaat mag er zijn, met het schitterende ‘Museum of Street Art’.

Dit project is uniek en het enige in zijn soort wereldwijd. Geen enkel hotel heeft street art ooit een dergelijk podium geboden. Het MoSA is dan ook het grootste publieke project van 5 Pointz Creates sinds 2013, toen hun grootste project tot dan, tot grote onvrede van velen moest verdwijnen. Dat er ditmaal 420 uur, 500 blikken graffiti en 1000 spray caps nodig zijn geweest, is voor liefhebbers van straatkunst extra aanleiding om snel het eindresultaat te komen bekijken.

Het Museum of Street Art is gratis toegankelijk voor gasten en het openbare publiek. Zoek je dus een gratis tentoonstelling in New York, dan moet deze verplicht op het lijstje. Wil je trouwens meer te weten komen over het MoSA-initiatief van citizenM, en meer achtergrondinfo lezen over het in 2013 verdwenen 5 Pointz-project, dan moet je zeker even dit artikel van The New York Times checken.

Swipe hieronder door enkele werken uit het Museum of Street Art!

citizenM New York Bowery hotel boeken

Het nieuwe citizenM New York Bowery hotel, dat sinds september jl. reserveringen aanneemt, ligt aan de oudste doorgangsweg van Manhattan en is het hoogste gebouw van de buurt (ruim 75 m hoog). Als je besluit op vakantie te gaan naar de wereldstad en hier je kamer boekt, dan kun je tevens de grote cloudM rooftop bar mét buitenterras bezoeken, welke een adembenemend 360 graden-uitzicht over de stad biedt.

Het hotel draagt trouwens een extra Nederlands tintje met zich mee. Het is namelijk ontworpen door het Amsterdamse architectenbureau Concrete, waarmee citizenM al langer samenwerkt. De plaatselijke omgeving en bewoners fungeerden als inspiratie voor het interieur, waardoor we een eclectische mix van hedendaagse kunst, fotografie en werken van lokale artiesten terugzien.

Voor meer info en het boeken van jouw hotelkamer bij citizenM Yew York Bowery of andere locaties, bezoek je nu de officiële website.

citizenM New York Bowery hotel

citizenM New York Bowery hotel

Post a Comment

#Volg ons op Instagram