TRAILER: Een eerste blik op de ‘Shut up and Dribble’ Documentaire van LeBron James

LeBron James Shut up and Dribble documentaire trailer

TRAILER: Een eerste blik op de ‘Shut up and Dribble’ Documentaire van LeBron James

Bekijk nu de eerste trailer van Shut up and Dribble, de nu al spraakmakende documentaire van LeBron James.

Showtime heeft de eerste trailer onthuld van LeBron JamesShut Up and Dribble documentaire. Met de voormalige ESPN-persoonlijkheid Jemele Hill als voice-over en geregisseerd door Gotham Chopra, zal de driedelige serie een blik werpen op het sociale en politieke activisme onder NBA-spelers en de rol van de competitie binnen de cultuur.

De titel Shut Up and Dribble is ontleend aan het discutbale commentaar van gastvrouw Laura Ingraham van Fox News, die kritiek leverde op de anti-Trump-houding van LeBron James. “Dit is wat er gebeurt als je een jaar te vroeg je middelbare school verlaat om je bij de NBA te voegen. Houd het politieke commentaar voor jezelf. Of zoals iemand ooit zei, zwijg en dribbel”, aldus de Fox News-presentatrice.

Showtime meldt in bijbehoren persbericht het volgende:

De controverse [de opmerkingen van Ingraham] dient als proloog tot de serie, die de moderne geschiedenis van de NBA en haar spelers beschrijft, te beginnen met de fusie van de freewheeling ABA uit 1976 en de meer conventionele NBA. De competitie werd al snel een incubator voor veel van zijn topsporters om hun merken buiten het speelveld te laten groeien, krachtige spelers te worden in handel en mode en het spel te overstijgen tot het worden van culturele iconen. Shut Up and Dribble brengt deze evolutie in kaart door de ervaring van basketbalspelers, die door controle te hebben over hun eigen lot, hebben bijgedragen tot sociale veranderingen en hun eigen uitspraken hebben gedaan in het huidige politieke klimaat.

Shut Up and Dribble debuteert op Showtime op 3 november. Wij hopen de documentaire van LeBron James uiteraard graag snel in Nederland te kunnen zien.

LeBron James Shut up and Dribble documentaire trailer

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram