De luxe smartphones van Vertu keren terug met de Aster P

Vertu Aster P

De luxe smartphones van Vertu keren terug met de Aster P

Met de Vertu Aster P is de luxe smartphoneontwikkelaar weer helemaal terug. Zou jij deze prijzige en luxe smartphone kopen?

Een grote verrassing voor hen die weleens een Vertu hebben gehad of ooit hebben overwogen. De luxe smartphonefabrikant, die vorig jaar gedwongen werd zijn Britse productiebedrijf stil te leggen vanwege een schuld van £ 128 miljoen, is terug.

De eigenaar van Vertu, Murat Hakan Uzan, heeft een plan voor de wederopstanding van het merk. Het bedrijf heeft een aantal nieuwe handsets gelanceerd tijdens een openingsevenement in Beijing, tot veler verrassing.

Met de namen Aster P Baroque en Aster P Gothic, zijn beide handsets onmiskenbaar Vertu en gaan ze verder met de traditie van het merk met luxe materialen.

Vertu Aster P

De Vertu Aster P-handsets worden geleverd met een frame van titaniumlegering, een saffierglas en achterpanelen van echt leer. De nieuwe handsets hebben ook de traditionele “ruby”-knop aan de zijkant behouden, die verbinding biedt met een 24/7 conciërgeservice die overal ter wereld werkt.

Interessant is dat het ontwerp een paar vleugel-achtige deuren aan de achterkant bevat, die fungeren als dekking voor de SIM-kaartsleuf. De deur is voorzien van de markering “Made in England”, samen met de handtekening van de vakman.

Vertu Aster P

Hoewel je qua technische inhoud veel zou verwachten, zijn de interne onderdelen van de Vertu nogal teleurstellend. De Aster P wordt geleverd met een midrange Snapdragon 660-processor, een 3,200 mAh batterij, 6 GB RAM en 128 GB opslag. De Vertu smarthpones worden daarnaast geleverd met een 12 MP camera aan de achterzijde, een 20MP selfie-camera en een 4,97-inch 1080p-scherm.

De Aster P-serie bestaat uit zeven verschillende versies. Bij de Baroque-serie kan worden gekozen uit de Black, Gentleman Blue, Caramel Brown en Twilight Orange, met een startprijs van CNY29.800 (ongeveer € 3.700).

De Gothic-serie is verkrijgbaar in Black Jade en White Moon, geprijsd op CNY35.800 (ongeveer € 4.500). De duurste variant is Vertu Aster P Dazzling Gold, beschikbaar voor CNY98,000 (ongeveer € 12.300).

De telefoons zijn voorlopig exclusief verkrijgbaar in China, dus stay tuned voor nieuws omtrent de Europese markt.

Vertu Aster P

Vertu Aster P

Post a Comment

#Volg ons op Instagram