Porsche neemt de Mission E Cross Turismo concept in productie

Porsche Mission E Cross Turismo

Porsche neemt de Mission E Cross Turismo concept in productie

De Porsche Mission E Cross Turismo concept car gaat in productie. Gaat deze schitterende elektrische Porsche bij jou op het wensenlijstje?

Porsche Mission E Cross Turismo

Wellicht had je het afgelopen weekend al gelezen, maar Porsche gaat het Mission E Cross Turismo studiemodel nu daadwerkelijk in productie nemen. De raad van toezicht van Porsche AG heeft op 18 oktober groen licht gegeven om dit model als tweede elektrische sportwagen naast de Taycan te gaan produceren.

Voor de productie van de auto, die als concept car op de autosalon van Genève 2018 werd geïntroduceerd, breidt de sportwagenfabrikant het aantal arbeidsplaatsen op het hoofdkantoor in Stuttgart-Zuffenhausen uit met driehonderd extra werknemers.

Het rijdende Mission E Cross Turismo studiemodel was in maart een hoogtepunt in Genève. Beursbezoekers en media waren destijds lovend over het model. De vierdeurs Mission E Cross Turismo heeft net als de Taycan 800-volt techniek waarmee hij is voorbereid om via een snellaadnetwerk opgeladen te worden. Hij heeft 600 pk en een bereik van 500 kilometer (NEDC).

De Porsche Mission E Cross Turismo is een afgeleide van de Taycan, de eerste volledig elektrische auto die het Duitse automerk in 2019 op de markt brengt. Voor de introductie van de Taycan creëert de fabriek in Zuffenhausen nu al 1.200 nieuwe banen. Porsche hecht bij de productie veel belang aan duurzaamheid: het proces moet CO2-neutraal zijn. Tegen 2022 heeft Porsche meer dan zes miljard euro in elektrische mobiliteit geïnvesteerd.

Porsche Mission E Cross Turismo

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram