Football vs. Football: Het verschil tussen American Football en voetbal volgens 1000 Europeanen en Amerikanen

Football vs. Football: Het verschil tussen American Football en voetbal volgens 1000 Europeanen en Amerikanen

Vandaag het verschil tussen voetbal en American Football, uitgelegd middels een groot onderzoek onder 1000 Europeanen en Amerikanen. Hoe denken zij over hun football?

voetbal American Football

 In de Engelse taal spreekt men bij de term “football” niet altijd over dezelfde tak van sport. Gaat het om onze Europese variant met ronde bal aan de voet? Of hebben we het over de Amerikaanse sport, die eigenlijk helemaal niet met een typische (ronde) bal en voeten wordt gespeeld. Tijd voor een onderzoek!

In Groot-Brittannië, bakermat van de Engelse taal en trouwens ook van die mooie bal, wordt met football natuurlijk voetbal bedoeld. Amerikanen hebben het bij football echter over hun geliefde sport American Football. Het woord “soccer” hebben zij ooit bedacht voor ons geliefde Europese voetbalspel. Raar dat de Amerikanen dit deden? Eigenlijk wel, want hun sport wordt immers met een ei-vormig object en overwegend met de handen gespeeld. Weinig foot en weinig ball.

In onderstaand onderzoek komt naar voren hoe 1.000 Europeanen en Amerikanen zelf denken over de verschillen tussen hun geliefde balsporten. Lees snel mee wat de bevindingen zijn rondom de sport met Messi & Ronaldo en die met Tom Brady.

Footbal vs. Football: Het verschil tussen voetbal en American Football

American Football en voetbal worden beide gespeeld met twee teams van 11 spelers die op grote rechthoekige velden concurreren met regels die zijn ontstaan ​​in de 19e eeuw. Hier stoppen de overeenkomsten echter.

De populariteit van American Football buiten de Verenigde Staten neemt toe, met teams en livegames gepland in het VK in 2018. Evenzo floreert voetbal in Amerika, waar het de snelstgroeiende sport is van het land. Het aantal professionele teams is daar in de afgelopen tien jaar zelfs verdubbeld.

Naarmate de interesse van Amerika voor “the beautiful game” toeneemt en Europa meer belangstelling toont voor de fysiek brute strijd, is het een mooi moment om elkaars favoriete sporten te ontleden. Waar liggen de grootste verschillen?

Ondanks dat American Football in de afgelopen jaren steeds populairder is geworden in Europa, vooral in het VK, Duitsland en Oostenrijk, denkt meer dan de helft (53 procent) van de Europeanen die zijn ondervraagd, dat ze een ondergemiddelde kennis van de sport hebben. Amerikanen hebben andersom meer vertrouwen in hun kennis over voetbal. Slechts 29 procent denkt over ondergemiddelde kennis te beschikken. Dit kan deels te danken zijn aan de $ 1 miljard kostende, zes jaar durende tv-deal van NBC, die de Premier League-wedstrijden tot het seizoen 2021-22 aanbiedt aan miljoenen Amerikanen.

Amerikanen zijn begrijpelijk genoeg overtuigd van hun kennis van de grootste sport in hun land. Maar liefst 69 procent zegt American Football bovengemiddeld te begrijpen. Vergelijk dit met de 63 procent aan Europeanen die ditzelfde durft te claimen met betrekkling tot voetbal.

Wil je meer weten over dit onderzoek naar voetbal vs. American Football, klik dan hier om verder te lezen. Hieronder vind je bovendien fraaie infographics omtrent het erg interessante onderzoek!

voetbal American Football

voetbal American Football

voetbal American Football

voetbal American Football

voetbal American Football

voetbal American Football

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram