Hilversumse hotspot REX verrast met sexy nieuw interieur, streetfood en cocktails

restaurant REX Hilversum

Hilversumse hotspot REX verrast met sexy nieuw interieur, streetfood en cocktails

Restaurant REX in Hilversum is compleet vernieuwd. Ontdek snel het nieuwe interieur en de onder handen genomen menukaart met streetfood en cocktails.

restaurant REX Hilversum

Wie een hapje en een drankje wil doen in Hilversum, zal snel uitkomen bij Groest. Onderdeel van het meubilair in de populaire straat is natuurlijk REX, dat al 10 jaar stevig op zijn plek zit. Na een decennium vol wijn en gegrild vlees was het echter tijd voor vernieuwing!

Eigenaar Marco van Velthooven (o.a. MEDDENS) heeft de boel omgegooid bij REX. Van de menukaart diner tot het interieur, de afgelopen maanden heeft er een grondige renovatie plaatsgevonden. Natuurlijk, de lunchklassiekers en cocktails vinden we nog steeds terug op de kaart, maar een frisse wind heeft gewaaid door het restaurant en diens bar.

De deuren naar de vernieuwde Gooische hotspot gingen onlangs open en dat is niet onopgemerkt gebleven. Diverse streetfood favorieten en een gloednieuw kleurrijk interieur door Le Ban hebben REX nieuw leven ingeblazen, en wij hebben de boel eens getest.

Restaurant REX: Streetfood & cocktails

Het nieuwe streetfoodmenu dat REX heeft geïntroduceerd brengt internationale invloeden naar Het Gooi. Met gerechten als crab cakes, dim sum, taco’s en patatje rendang, geniet je van Chinese, Mexicaanse en Indonesische favorieten.

Er is veel te kiezen en daarom zijn de kleine bordjes – tussengerechtformaat – ideaal voor shared dining. Voor de lunch heeft REX zijn klassiekers overigens aangehouden, want steak tartare, salade met kip en truffel en Philly steak sandwich vinden we gewoon terug op de vernieuwde menukaart. Onze tip voor het diner: probeer de ribs! Deze spareribs zijn voorzien van een heerlijke marinade met een geheim ingrediënt. We zijn benieuwd of jij het herkent!

restaurant REX Hilversum

Zoals we gewend zijn, is een avondje REX natuurlijk veel meer dan alleen een hapje doen. Zodra de avond valt neemt de DJ plaats achter de draaitafels en vult de ruimte zich met old school R&B en hiphop. De horecazaak blijft de fraaiste plek van Hilversum en omstreken om het weekend in te luiden met cocktails als de Passionfruit Mojito, Vesper Martini of Solero. Dit geliefde cocktailmenu is dan ook – op verzoek van velen – onveranderd gebleven.

REX: Interieur vol Art deco, met een vleugje Miami

Het iconische bioscoopgebouw brengt van zichzelf al sinds 1935 een vleugje glamour naar de Groest. Cocktailliefhebbers staan nu rond de nieuwe U-vormige bar, daar waar de locals zich ooit verzamelden voor feestelijke filmpremières.

restaurant REX Hilversum

Deze Hollywood-achtige vibe heeft bij REX een moderne twist gekregen. Het nieuwe interieur door Le Ban combineert namelijk Art deco met een vleugje Miami; kleuren als oudroze, diepgroen en donkerrood worden vergezeld door geometrische vormen en weelderige bloemenprints. De hoge tafels met groene krukken wisselen af met marmeren tafels en fluwelen zetels met ronde vormen. Messingkleurige hekjes in klassiek Art deco lijnenspel verdelen de ruimte in afzonderlijke delen – van een intiem hoekje voor een date tot een spot aan de bar te midden van alle cocktail-shakende actie.

Reserveer nu een tafel via RexHilversum.nl.

Rex Hilversum
Groest 231211 CZ Hilversum
rexhilversum.nl
035 631 9529

restaurant REX Hilversum

restaurant REX Hilversum

restaurant REX Hilversum

restaurant REX Hilversum

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram