De Kluis is geopend: Nieuw restaurant met all-day concept verrijkt Amsterdamse Haarlemmerstraat

Restaurant Kluis Amsterdam

De Kluis is geopend: Nieuw restaurant met all-day concept verrijkt Amsterdamse Haarlemmerstraat

Het nieuwe restaurant Kluis is geopend. Compleet met all-day concept, vind je het bijzonder fraaie restaurant in de Haarlemmerstraat, Amsterdam.

Restaurant Kluis Amsterdam

Amsterdam is een culinaire goudmijn rijker. En dat kun je best letterlijk nemen, want dit hagelnieuwe serving-food-all-day restaurant is gevestigd in het oude bankgebouw aan de Haarlemmerstraat 118.

Waar het schitterende pand in de jaren ’20 een geur van sigarenrook droeg, afkomstig van mannen met bolhoedjes, daar ruiken we nu iets veel smaakvollers. De rook is inmiddels natuurlijk opgetrokken en de bolhoed is uit het straatbeeld verdwenen. Het Amsterdamsche Bank gebouw uit de jaren 20 is echter nog wel present, alleen herbergt het nu restaurant en bar Kluis. Achter de grote deuren schuilt een royaal restaurant, bar en een oude kluis. Nu geen opslag van goud, maar een fortuin van smaken.

Eigenzinnig all-day concept
Waar de historie rijk is, is het menu verfijnd en eigenzinnig. De chef en zijn team tonen hun wereldse vaardigheden in een all-day ontbijt, lunch en dinermenu vol internationale lievelingen.De ontbijt- en lunchkaart kun je typeren als een comfort food wereldreis waar herkenbare gerechten een verfijnde twist krijgen. Wat denk je van de porky baguette met 14-uur gegaarde varkensnek, de Norwegian eggs met huisgemaakte gravlax en yuzu mayonaise of kip katsu en pekingeend. Ragfijn, maar toegankelijk – ook voor de portemonnee overigens.
Restaurant Kluis Amsterdam

Tijdens het diner krijgen kwalitatieve ingrediënten een plekje in de open keuken. Hier veranderen ze met verfijnde technieken in puur goud. Een eigenzinnig tastingmenu van 3 (€39) tot 6 (€66) verrassende gangen is het resultaat. Klinken een gekonfijte eendenbout met jam en zandkoekjes, coquilles met koningskrab en beurre noisette en beef wellington met gerookte aardappelpuree en beenmergsaus niet erg goed? Fine dining, maar allesbehalve stijfjes.

Vloeibaar goud
In de kelder van restaurant Kluis is de historie voelbaar. Gasten gaan terug in de tijd als ze de brede stenen trappen aflopen, uitkomend in een hal betegeld met het originele tegelwerk. De nissen zijn gevuld met kaarslicht. In de kelder van de bank lagen natuurlijk de meest waardevolle bezittingen goed opgeborgen achter slot en grendel. Bij Kluis is dit niet anders. Al is het nu vloeibaar kapitaal, want we vinden er bijzonder fraaie wijnen.

Restaurant Kluis Amsterdam

Op het menu staan onder andere elegante witte wijnen zoals een frisse Weissburgunder uit Duitsland of fruitige Italiaanse Fontanasanta. De brede selectie aan rode wijnen bevat klassiekers als een Barolo maar ook minder gangbare soorten zoals de Negre de Negre uit het onherbergzame Spaanse Priorat. Allen met het diner te combineren in een wine pairing.

Interieur en design
Kluis ligt verborgen achter de massieve donkergrijze muren van het jaren ’20 bankgebouw. In de drukte van de Haarlemmerstraat steekt het pand mooi af tegen zijn buren, dankzij zijn karakteristieken van de Amsterdamse School.De rijke historie van de bank is ook binnen behouden. De hal, met originele Art Deco tegels, leidt naar de grote langgerekte bar.

Dit keer zijn het G&T’s in plaats van geld wat vanachter de ijzeren harmonicahekken aangereikt wordt. Het restaurant kijkt door immense ramen uit over de binnenplaats. De bakstenen muren, grote planten en leren banken geven wat geraffineerde New Yorkse allure.

Restaurant Kluis Amsterdam

Sparen kan bij Kluis, net als vroeger, nog steeds. Terugkerende gasten openen een spaarrekening en verzamelen met hun persoonlijke pas voor smakelijke rentes. Wanneer haal jij jouw pas op? Ga nu naar de officiële website voor meer info.

Kluis | Haarlemmerstraat 118 | 1013 EX Amsterdam | +31 (0)20 811 4250
Keuken geopend van ma t/m zo 7.30 – 22.00

Restaurant Kluis Amsterdam

Restaurant Kluis Amsterdam

Restaurant Kluis Amsterdam

Restaurant Kluis Amsterdam

Restaurant Kluis Amsterdam

Restaurant Kluis Amsterdam

Post a Comment

#Volg ons op Instagram