TATTOO: Top 11 Boeddha Tattoos die symbool staan voor vrede en compassie

boeddha tattoo

TATTOO: Top 11 Boeddha Tattoos die symbool staan voor vrede en compassie

Deze 11 Boeddha Tattoos staan symbool voor vrede en compassie. Voor welke boeddha tattoo ga jij?

boeddha tattoo

Aries Rhysing

Met alle respect, de Boeddha-beelden van de Xenos zijn geen verrijking voor het interieur. Ook de afbeeldingen en teksten op de muur of in fotolijstjes moet je heroverwegen. Met boeddha tatoeages zit het echter iets anders. Mits je natuurlijk een beetje origineel bent.

Wij hebben elf prachtige boeddhistische tatoeages geselecteerd, die allen de kracht van mindfulness vieren; vrede en mededogen verspreiden, en één liefdevolle gedachte tegelijk.

Met tatoeages delen we vaak onze diepste gedachten met de buitenwereld. Delen van onszelf die we willen uitdrukken. Dit kan te maken hebben met onze overtuigingen, onze liefdes, en datgene waar we passie voor voelen en zeer toegewijd aan zijn. Voor sommige mensen is dit hun religie.

Alhoewel het boeddhisme in principe geen religie is, is het natuurlijk wel een levenswijze. Een levensovertuiging. Onze selectie van boeddhistische tatoeages viert op kunstzinnige wijze één van de oudste filosofieën die de mensheid kent.

Patryk Hilton

Een boeddhistische tatoeage betekent niet per sé het hoofd (en lichaam) van de verhevene. Er zijn talloze boeddhistische tattoos mogelijk die betrekking hebben op legendes en verhalen uit oude teksten, om nog maar te zwijgen van alle mudra’s (de handgebaren van de Boeddha) die elk een eigen betekenis hebben.

Er zijn ook motieven zoals de lotus, vuur, schedels en nog veel meer. Tel hier bij op dat er ook nog eens veel verschillende soorten boeddhisme zijn, waaronder Zen, Mahayana en Tibetaans, en je vindt voldoende unieke inspiratie.

Een van de meest krachtige aspecten van het boeddhistische denken is die van tolerantie. In overeenstemming met de filosofie van mededogen kunnen deze twee aandachtsoefeningen worden gebruikt om liefde en steun te geven aan alles om je heen, zelfs dingen waar je het misschien niet mee eens bent of waar je van houdt. Dat kunnen je lastige collega’s zijn, de auto die steeds minder soepel rijdt, of misschien zelfs jijzelf.

De boeddha tattoo is een herinnering aan de drager om geduld te hebben en om te genieten van alle goede dingen in de wereld. Er is een gezegde: neem al het slechte tot je en laat het goede eruit. Wees de verandering die je in de wereld wilt zien.

boeddha tattoo

Hanna Sandstrom

boeddha tattoo

Tony Trustworthy

boeddha tattoo

Shaun Topper

boeddha tattoo

Loz Thomas

boeddha tattoo

Goldy Z

boeddha tattoo

Delia Vico

boeddha tattoo

Mr K

boeddha tattoo

Steve Butcher

boeddha tattoo

Pitta Kkm

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram