Vandaag in Een Vork Prikken bij.. Restaurant Bardak, te Amsterdam

bardak amsterdam recensie

Vandaag in Een Vork Prikken bij.. Restaurant Bardak, te Amsterdam

Vandaag restaurant Bardak in ‘Een Vork Prikken Bij…’! Verwacht een Israëlisch feestje voor je smaakpapillen aan de Ferdinand Bolstraat 12, Amsterdam.

bardak amsterdam recensie

In de Amsterdamse Ferdinand Bolstraat struikel je over de vele horecagelegenheden. Doe je dat nou precies voor huisnummer 12, sta dan op, loop direct naar binnen en bestel iets te eten. Hier zit namelijk Bardak, een Israëlische streetfood bar die Tel Aviv naar onze hoofdstad brengt.

Eigenaren Irit Lior en Barak Cohen hadden eerder al Bar Fisk geopend, dat op steenworp afstand van Bardak ligt. De culinaire invloed van Tel Aviv van dat restaurant hebben zij nu weten uit te breiden naar dit streetfood concept.

Eten bij Israëlisch restaurant Bardak

Het is een zachte nazomeravond en de schemering is al ingezet wanneer wij de voormalige kroeg binnenkomen. Het is er nog niet vol, maar wel gezellig druk. Een prettige ambiance hangt in de relatief kleine zaak. Kleurrijke graffiti en geüpcyclede items verhogen die typische Tel Aviv streetstyle vibe, tot in de toiletten aan toe, blijkt later.

Groepjes mensen staan aan de hoge tafels of zitten op de barkrukken, socializend met een biertje in de hand. De muziek klinkt op een prettig volume uit de speakers. We worden meteen opgemerkt door het vriendelijke personeel en nemen plaats bij het raam, met uitzicht op het Marie Heinekenplein.

bardak amsterdam recensie

Bardak menukaart

De menukaart is heel gevarieerd en zal zowel vleeseters, vegetariërs als veganisten aanspreken. Een keuze maken blijkt dan ook niet zo makkelijk te zijn, want alles lijkt heerlijk. Als we ons laten adviseren bij het maken van een keuze, begrijpen we dat het shared dining idee van Bardak het kiezen wellicht wat eenvoudiger maakt. Daarom besluiten we de avond op ons gemak te vullen met het proeven van meerdere gerechten.

Het is geen verrassing dat de pita met dips populair is. De vers gebakken pita komt samen met 3 soorten dips, waaronder humus en home made pickles, allen geserveerd in kleine emaille bekertjes. Prima te combineren met de heerlijk gekruide vegetarische mushroom shawarma die op een bedje van peterselie, rode ui en tomaat wordt opgediend.

We blijven nog even in die vega mood met de gegrilde okra. Een (sub)tropische groente die lichtpittig en lichtzoetig smaakt, en qua uiterlijk wel wat weg heeft van een groene peper.

bardak amsterdam recensie

De shrimp skewer en de rib eye skewer geven vervolgens heel smakelijk een subtiele grillsmaak af en zorgen voor een iets stevigere bite. Stevig zijn ook de crispy torn potatoes. Deze aardappelen lijken wat nonchalant uit elkaar getrokken te zijn voordat ze in de hete olie worden ondergedompeld. Dip deze absoluut in de erbij geserveerde frisse saus die bereid is op basis van zure room en citroen.

bardak amsterdam recensie

Kies je voor de fried calamari, verwacht dan geen gefrituurde inktvisringen in een deegjasje. We hebben het hier over echt heel knapperig gefrituurde pijlinktvisjes die zeer fijn van smaak zijn. Een aanrader!

Drinken bij Bardak

Natuurlijk wil je naast lekker eten een soepel drankje kunnen bestellen. En ook daar kun je bij Bardak je hart ophalen.

Behalve een kaart met diverse bieren, van o.a. Stella Artois, Brewdog, Brouwerij ‘t IJ en Oedipus, is er ook één voor de cocktails. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen cocktails en mocktails, waarbij de laatste alcoholvrij zijn. Ook hier weer een ruim aanbod met elk een gevaarlijk lekkere samenstelling.

De Mockito pakt ons meteen. In dit alcoholvrije drankje zit naast limoen, munt en angostura (een kruidenbitter) ook gemberbier, wat overigens geen alcohol bevat. Die mix brengt je weer even terug naar die hete zomer van 2018 waar een verkoelend drankje als deze een ware uitkomst zou zijn.

Wil je iets wat minder uitgesproken van smaak is, maar wel vrij van alcohol, kies dan voor de Strawberry fields, met wat mildere smaken als aardbeien en cranberry.

bardak amsterdam recensie

Ben je toe aan echt wat sterkers, ga dan voor Granny Smith martini. Door de lichtgroene kleur en uiteraard geserveerd in een martini-glas, doet het wat onschuldig aan, maar het blijkt een ware sluipschutter. Voor je het weet, ben je aangeschoten.

Heb je na het eetfestijn nog ruimte voor een dessert? Check dan nog even de hiervoor bestemde kaart. Voor de veganisten onder ons, ook jullie zullen erg content zijn met de opties.

Inmiddels zijn we op deze avond al een paar uur verder. Het etablissement is inmiddels volgestroomd met mensen die een drankje komen doen of komen eten. En dat roept de vraag op: ‘Is het nou een bar of een restaurant?’ Wij zijn van mening dat het een bar is waar je ook nog eens goed kan eten volgens het shared dining concept.

bardak amsterdam recensie

Bardak nodigt uit om met een groep vrienden, partner of eigenlijk wie dan ook, in ongedwongen sfeer een avond (of middag) door te brengen met een ruime keuze aan lekker eten en drinken. Overigens is hard lachen toegestaan en dat is heel prettig als het gezellig is.

De service is trouwens uitstekend. Het personeel is niet heel uitgebreid, maar is toch razendsnel ondanks de drukte.

Tot slot hoef je je over de rekening hoef niet druk te maken. De prijzen zijn heel schappelijk en je verlaat de bar niet snel met een lege bankrekening. Bardak betekent in het Hebreeuws trouwens vrij vertaald “georganiseerde chaos”. Terugkijkend op de avond is dat inderdaad de perfecte omschrijving voor deze toptent, die absoluut een aanwinst is voor De Pijp én Amsterdam.

Informatie Bardak

Bardak | Ferdinand Bolstraat 12 | 1072LJ | Amsterdam
Bardak.nl | 020-7722981 | info@bardak.nl

Maandag t/m Donderdag / 12:00-01:00
Vrijdag & Zaterdag / 12:00-03:00
Zondag / 12:00-01:00

Officiële website

bardak amsterdam recensie

bardak amsterdam recensie

bardak amsterdam recensie

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram