De Gazelle Van Stael is misschien wel de mooiste fiets van het jaar

Gazelle Van Stael 7 2018 herenfiets

De Gazelle Van Stael is misschien wel de mooiste fiets van het jaar

De Gazelle Van Stael 7 2018 is misschien wel de mooiste fiets van het jaar. Wij bekeken de lichtgewicht herenfiets in retrostijl!

Gazelle Van Stael 7 2018 herenfiets

Een fiets dient natuurlijk licht te trappen, soepel te schakelen en betrouwbaar te zijn in kwaliteit. Het oog wil vervolgens echter ook wat. Gazelle’s authentieke Van Stael-serie brengt dit alles samen en de Gazelle Van Stael 7 2018 dingt wat ons betreft mee naar mooiste fiets van het jaar.

Als je into oldskool bent, dan zul je de laatste creatie van het Nederlandse fietsenmerk absoluut waarderen. De Van Stael 7 2018 beschikt namelijk over een haarfijn uiterlijk, geïnspireerd door het Tour de France-model uit het verleden. De retro racefiets-achtige bike is het perfecte vervoersmiddel richting het terras, werk of welke bestemming dan ook.

Met zijn stijve frame, slanke buizen die samenkomen in retro lugs, glimmende stalen spatborden, stalen bel en retro racebanden pak je absoluut de spotlight. De stadsfiets is bovendien heerlijk op gewicht. Met 12,8 kilogram is hij een absoluut lichtgewicht en dat draagt natuurlijk enorm bij aan het fietscomfort.

Gazelle Van Stael 7 2018 steelt de show

Hij heeft zich qua uiterlijk dus laten inspireren door de Gazelle Tour de France, iets dat goed is terug te zien in de fraaie details. De populaire fiets beschikt over de charme van toen en is voorzien van een prachtige stalen frame. Wat dacht je bovendien van alle details en kleuren? De velgen, Continental SportContact banden, het stuur, de bel. Elk onderdeel van de Van Stael 7 schreeuwt om positieve wijze om aandacht.

Speciale aandacht mag daarbij uitgaan naar het zadel en de handvatten van de fiets. Deze werkelijk schitterende elementen zijn verzorgd door de Britse lederspecialist Brooks. Onze fiets is afgemonteerd met een bruingekleurd lederen zadel van Brooks, uiteraard gecomplementeerd door bijbehorende leren grips.

De bijzondere Gazelle is een ware lifestylefiets, die naadloos aansluit bij de stijl van iedere man. Of je nu zakelijk, casual of in streetstyle gekleed gaat, de Van Stael onder je kont upgrade instant je complete voorkomen. Een zeer vlot fietsje!

Gazelle Van Stael 7 2018 herenfiets

Comfortabel fietsen

De Gazelle van Stael fietst heerlijk, en dat danken we niet in de plaats aan de 7 versnellingen in het achterwiel. Schakel naar jouw versnelling en blijf soepel fietsen, of je nu wind tegen hebt, een brug op moet fietsen of juist de wind in de rug hebt.

Het lichtgewicht ontwerp van de fiets draagt natuurlijk ook een steentje bij aan het fietscomfort. Immers, hoe minder gewicht je vooruit hoeft te trappen, des te lichter de fietservaring zal zijn.

Aan de voorzijde heeft de fiets een handrem en een terugtraprem achter, de zogeheten v-brakes. Hiermee komen we veilig en snel tot stilstand. Iets dat in de drukke randstad natuurlijk geen overbodige luxe is.

Gazelle Van Stael 7 2018 herenfiets

Is het overigens slecht weer, maak je dan geen zorgen. De roestvaste ketting en kettingbeschermer zorgen ervoor dat je kleding niet vuil wordt.

Zijn er dan geen nadelen? Niet bepaald, maar let er wel op dat de Gazelle Van Stael 7 wordt opgeleverd zonder ART gecertificeerd slot. Dit kun je natuurlijk wel direct simpel bij de fietshandel laten monteren voor een klein bedrag.

De Gazelle Van Stael 7 herenfiets heeft een officiële adviesprijs van € 829, maar is momenteel al verkrijgbaar vanaf € 649 bij diverse fietsenwinkels. Beschikbaar in kleuren als Petrol, Zwart en Dust resteert slechts een enkele vraag. Voor welke uitvoering ga jij?

Gazelle Van Stael 7 2018 herenfiets

Meer informatie over deze oogstrelende fiets van Gazelle vind je via de officiële website.

Gazelle Van Stael 7 2018 herenfiets

Gazelle Van Stael 7 2018 herenfiets

Gazelle Van Stael 7 2018 herenfiets

Gazelle Van Stael 7 2018 herenfiets

Gazelle Van Stael 7 2018 herenfiets

Post a Comment

#Volg ons op Instagram