Dit zijn de Vloerentrends 2018

Vloerentrends 2018

Dit zijn de Vloerentrends 2018

Toe aan een nieuwe vloer en benieuwd wat de nieuwste trends zijn? Dit zijn de belangrijkste vloerentrends 2018 op een rij.

Vloerentrends 2018

Natuurlijk. Het jaar 2018 is al even bezig, maar ook in deze periode van het jaar zijn mensen bezig met het inrichten van hun nieuwe of bestaande woning. Prima idee dus, om nog even de vloerentrends van dit jaar door te nemen.

Ook op het gebied van vloeren wisselen trends elkaar geregeld af. Betekent echter niet dat jouw vloer uit de mode raakt of minder mooi is. Het kan echter wel zorgen voor nieuwe inspiratie. Waren enkele jaren geleden laminaatvloeren bijzonder modieus, de laatste trends zijn op dit moment weer anders.

Vloerentrends 2018 overzicht (H2)

  1. PVC vloeren

PVC is natuurlijk geen onbekende. Het is een harde kunststof die vrijwel overal voor gebruikt kan worden, zo ook voor vloeren. PVC vloeren hebben een vergelijkbaar uiterlijk met laminaatvloeren, maar het materiaal is een stuk duurzamer. Betekent dat het veel langer meegaat, nauwelijks beschadigd kan geraken en bovendien is te combineren met vloerverwarming.

Goed om te weten: een PVC vloer is niet gevoelig voor vocht, waardoor het ook een ideale ondergrond is als je kids hebt.

  1. Vinyl vloeren

Vroeger waren vinyl vloeren hot. En nu zijn ze terug! Het zijn gewoon enorm praktische vloeren, want: een vinyl vloer is gemakkelijk te leggen, isoleert goed en is vochtbestendig. Voor krassen en deuken hoef je met dit taaie materiaal ook amper bang te zijn. Voorheen was een vinyl vloer misschien oubollig en lelijk, maar er zijn momenteel hele toffe designs.

Goed om te weten: een vinyl vloer slijt iets sneller dan een PVC vloer.

  1. Houten vloeren

Karakteristiek en mooi. Houten vloeren worden gezien als een luxe vloer. Iets dat natuurlijk komt omdat het behoorlijk prijzig kan zijn om een houten vloer te (laten) leggen. Houten vloeren zijn wel enorm duurzaam, mits ze goed onderhouden worden. Zorg ervoor dat je het lakt of in de olie of was zet. Hierna moet je de vloer blijven onderhouden.

  1. Gietvloer

Heeft eigenlijk weinig nadelen en veel voordelen. De gietvloer is een gladde, strakke vloer die wordt gegoten. Hij is compleet ongevoelig voor vocht en beschadigingen. De gietvloer is echter niet voor ieder huis weggelegd. Het is namelijk afhankelijk van je ondervloer of een gietvloer mogelijk is. Heb je een houten ondervloer, dan is dat een stuk lastiger dan op beton. Lastig is echter niet onmogelijk. Informeer jezelf goed en overleg met een specialist.

Goed om te weten: een gietvloer kan in allerlei kleuren geleverd worden en heeft geen onderhoud nodig.

  1. Antieke tegels

Ze zijn eigenlijk nooit weggeweest, maar toch zijn ze er weer: de antieke tegels. Vaak worden ze uit oude panden en zelfs boerderijen gehaald, waarna ze voorzichtig worden schoongemaakt. Hierna volgt hun tweede leven. Veel antieke tegels zijn meer dan honderdvijftig jaar oud en beschikken zodoende over een prachtig doorleefd karakter. Een prachtige vloer kan worden gevormd met de tegels, uiteraard schitterend passend binnen een klassieke of landelijke inrichting.

Bovenstaande vijf vloerentrends ben je in 2018 misschien al wel tegengekomen. Ben jij toe aan een nieuwe vloer? Kijk dan naar alle keuzes bij een kwaliteitswinkel zoals Thuisin, maar houd zeker ook rekening met je gezinssituatie. PVC, vinyl en gietvloeren zijn altijd geschikt, ook met kinderen. Houten vloeren en antieke tegels zijn iets praktischer als er geen rondrennende kids zijn. Hoe dan ook, met bovenstaande vloerentrends 2018 ziet het er altijd geweldig uit!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram