Zeldzame 1964 Shelby Daytona Coupe “Secret Weapon” gaat onder de hamer

Zeldzame 1964 Shelby Daytona Coupe “Secret Weapon” gaat onder de hamer

Deze zeldzame 1964 Shelby Daytona Coupe Secret Weapon wordt geveild en is een absolute parel. Plaats jij een bod?

Shelby staat natuurlijk bekend om zijn raceauto’s en één van de meest beroemde is de Daytona Coupe uit 1964, met de naam ‘Secret weapon’. De oogstrelende bolide gaat nu onder de hamer.

De auto is om te beginnen een directe afstammeling van de Cobra. Carroll Shelby had als doel had om een goed resultaat neer te zetten bij de Le Mans-race eind jaren 50. Dit moest dan gebeuren met deze upgrade. Om tot een succesvol recept te komen, nam hij het 289 Cobra Chassis en voegde een nieuwe carrosserie toe om de auto aerodynamischer te maken. Het resultaat was een auto die meer dan 305 km/u kon bereiken.

Het experiment was een succes toen Shelby de Le Mans won, maar er ontstond een probleem nadien. De vrachtwagen die de auto vervoerde crashte en de auto was niet in staat om op tijd te worden gerepareerd voor de volgende race.

Uiteindelijk werd de schitterende “Secret Weapon” teruggestuurd naar Shelby American. En nu staat de auto te koop bij de veiling bij Hillbank USA, met een geschatte prijs van $ 495.000.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram