Vandaag in Een Vork Prikken bij.. Restaurant The Uptown Meat Club, te Amsterdam

The Uptown Meat Club recensie Amsterdam

Vandaag in Een Vork Prikken bij.. Restaurant The Uptown Meat Club, te Amsterdam

Vandaag restaurant The Uptown Meat Club in ‘Een Vork Prikken Bij…’! Wat kun je verwachten bij dit vleesrestaurant aan de van Baerlestraat 7, Amsterdam?

The Uptown Meat Club recensie Amsterdam

Als je van goed vlees en mooie steaks houdt, dan is The Uptown Meat Club absoluut the place to be. Op een steenworp afstand van het Museumplein, vind je misschien wel de mooiste biefstukjes van Amsterdam, zo ondervonden wij.

Voor de titel “beste steaks van Amsterdam” komen ongetwijfeld een aantal namen in je op. Het zijn echter niet altijd de usual suspects die daadwerkelijk het fijnste stukje rund hebben liggen. Afgelopen week kwamen wij erachter dat The Uptown Meat Club weleens hoge ogen zou kunnen gooien als het gaat om beste steak van de hoofdstad.

Alhoewel het restaurant al enige tijd bestaat, heeft het ongeveer een jaar geleden zijn stijl ietwat veranderd. Gelegen in het chique museumkwartier, om de hoek van de PC Hooftstraat, wilde men een meer toegankelijk karakter, zonder af te stappen van de hoogste kwaliteit vlees. Of dit gelukt is?

The Uptown Meat Club recensie Amsterdam

En óf The Uptown Meat Club steaks op de kaart heeft

Dat er steaks op de kaart staan wisten we, maar dat de keuze zo reuze is, dat was een positieve verrassing. Er is werkelijk voor ieder wat wils, maar daar komen we zo op terug! De kaart is momenteel zeer uitgebreid en heeft naast vlees, ook gerechten als bieten tartaar en kokos-limoen soep op het menu. Alhoewel onze focus op het vlees ligt, kun je zeer goed lunchen en dineren bij The Uptown Meat Club, zonder voor een keihard vleesgerecht te gaan. Altijd good to know. Toch?

Allereerst beginnen we, zoals het hoort, met een voorgerecht. Omdat op de menukaart diverse vleesgerechten beschikbaar zijn – en het vandaag voor ons om rund draait – besloten we te opteren voor de gerookte ribeye, runder tartaar en Spaanse plank. Uiteraard vergezeld door een mooie, iets pittige rode wijn van Chileense komaf.

The Uptown Meat Club menukaart

Als je een carpaccio-fan bent, maar niet altijd dit wil bestellen, dan is de gerookte ribeye van The Uptown Meat Club wat ons betreft vervanger nummer één. De geroosterde amandelen, chocolade, crostini en truffelmayonaise maken deze dish tot een favoriet.

The Uptown Meat Club recensie Amsterdam

De runder tartaar op zijn beurt wijkt met zijn Oosterse voorkomen een beetje af van de rest van de kaart. Verwacht geen eitje! Dit gerecht is voorzien van soja, wasabi en oosterse marinade. Zeer smakelijk!

The Uptown Meat Club recensie Amsterdam

Een Spaanse plank is wellicht iets wat je eerder bestelt bij een borrel, maar vergis je niet. Dit plankje wekt de eetlust in combinatie met de wijn uitstekend op. Mooie Spaanse serranoham, Manchego, pittige worst, olijven en meer. Nooit een slechte optie!

The Uptown Meat Club recensie Amsterdam

De beste steak van Amsterdam?

Een vraag die eenieder voor zichzelf zal moeten beantwoorden, natuurlijk! Maar waar wij zeker van zijn, is dat niemand ontevreden zal zijn over de kwaliteit van The Uptown Meat Club’s steaks.

Op de kaart vind je onder meer, sucade en bavette van Australische koe, en ossenhaas en ribeye van de Hollandse dubbeldoel koe. Iets delen? Ga voor de picanha, 600 gram dubbeldoel rund, of de côte de boeuf, bestaande uit maar liefst 800 gram van diezelfde Hollandse melkkoe.

De dubbeldoel koe is een Hollandse melkkoe, geschikt is om te groeien en die voor een mooi stukje kwaliteitsrundvlees zorgt. De koe gaat na haar carrière als melkkoe op een all-inclusive vakantie waar zij uitgroeit tot een volwaardige vleeskoe. Het nieuw aangezette vlees is heerlijk mals en heeft de ouderwetse rundvleessmaak.

Voor het hoofdgerecht selecteren wij wat betreft rund de ossenhaas en ribeye, waarbij we onze plank vlees uitbreiden met lamskoteletten. Kunnen we direct checken hoe ze dit type vlees opdienen.

The Uptown Meat Club recensie Amsterdam

Wat direct opvalt als het eten op tafel komt, is de prachtige houtskoollucht. The Uptown Meat Club blijkt in de keuken over een geweldige houtskool-grilloven te beschikken, waardoor het vlees met zijn rokerige geur een belangrijke extra dimensie krijgt. Als wij vervolgens in de steaks snijden, ontvouwt zich een prachtige rode kleur.

Sappig, perfect gegaard en mals. Alleen voorzien van wat grove zeezout en wat zwarte houtskoolstrepen van de grilloven, verdienen deze steaks absoluut wat meer aandacht in Amsterdam. Dat is ons helemaal duidelijk als we met behulp van een heerlijke pepersaus en chimichurri de laatste stukken steak verorberen.

Vergeten we dan niet de lamskoteletten? Bijna! Maar geen zorgen, evenals de steaks worden de koteletjes bereidt in dezelfde oven. Eenzelfde geur en manier van schroeien hebben het lam goed gedaan en zorgen voor een robuuste smaak. Persoonlijk houden wij ervan als lam niet zo vet is in de mond en dat is The Uptown Meat Club prima gelukt.

The Uptown Meat Club recensie Amsterdam

Onze mening over de dessertkaart blijven we jullie schuldig, want na deze damn good steaks resteert alleen nog wat ruimte voor een espresso!

Nieuwsgierig geworden of dit misschien wel de beste steaks in Amsterdam zijn? Ontdek de officiële website van The Uptown Meat Club voor lunch, diner of borrel – check de geweldige wijncollectie! – en boek een tafel.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram