REVIEW: De OnePlus 6 maakt indruk met kracht, uiterlijk en prijskaartje

OnePlus 6 Recensie

REVIEW: De OnePlus 6 maakt indruk met kracht, uiterlijk en prijskaartje

De OnePlus 6 maakt indruk met kracht, uiterlijk en prijskaartje. Ontdek de smartphone nu in onze OnePlus 6 Recensie.

OnePlus 6 Recensie

De OnePlus 6 is de laatste krachtige Android-smartphone van de Chinese fabrikant. De “6” is voorzien van een indrukwekkend interieur, verpakt in een scherp uiterlijk. Het prijskaartje? Minstens zo scherp.

Het toestel is om te beginnen uitgerust met een groot 6,3 inch-scherm, een dubbele camera aan de achterzijde en binnenin een krachtige Snapdragon 845-chip. Daarnaast beschikt het toestel over Dash Charge, waarmee je de lege batterij in slechts een half uur voor 60 procent oplaadt. De waterdichte glazen behuizing, verbeterde camera en inkeping aan de bovenkant van het display maken de belgadget compleet.

OnePlus 6 specificaties

De OnePlus 6 draait om snelheid en simpliciteit. De belangrijkste specificaties hebben we voor je op een rij gezet:

  • 6,28 inch-scherm met resolutie van 2280 x 1080 pixels
  • Dubbele camera achterop van 16 en 20 megapixel
  • Selfiecamera van 16 megapixel
  • Krachtige Snapdragon 845-chip
  • Waterdichte behuizing met hoofdtelefooningang
  • 6 of 8GB werkgeheugen, met keuze uit 64, 128 of 256GB opslag
  • Grote 3300 mAh-accu met Dash Charge-snelladen

OnePlus brengt op regelmatige basis zijn toestellen uit. De nieuwe OnePlus 6 volgt dan ook op slechts een half jaar na de OnePlus 5T, die overigens erg goed werd ontvangen door zowel gebruikers als media. Waarom doet de smartphone-fabrikant dit? Simpel, OnePlus wil altijd het nieuwste van het nieuwste kunnen aanbieden. Een heel jaar wachten op de release van een nieuw toestel is daarom geen optie.

OnePlus 6 Recensie

OnePlus 6 Recensie

De nieuwe smartphone heeft zich ten opzichte van het laatste model op diverse vlakken verbeterd. Zo is het design onder handen genomen en is het scherm doorontwikkeld. Ook aan de interne hardware en de camera is echter gesleuteld. Wat wij van de “6” vinden lees je in onze OnePlus 6 Recensie!

Design: Glazen behuizing oogt fraai & luxe

Met de nieuwe 6 heeft OnePlus definitief de overstap naar een glazen behuizing gemaakt. Iets dat andere fabrikanten al deden, getuige de high-end smartphones van bijvoorbeeld Samsung, Apple, LG en Huawei. De één vindt een glazen behuizing mooier, maar de ander maakt zich vooral zorgen over de kwetsbaarheid van glas. Hoe dan ook, het oogt erg luxe en strak. Een hoesje ter bescherming kan echter geen kwaad.

De nieuwste OnePlus-creatie beschikt over de typische designkenmerken van het merk, maar is qua uiterlijk wellicht wel meer dan ooit vergelijkbaar met andere Android-vlaggenschip smartphones in 2018. We zien immers de glazen behuizing, verticaal geplaatste camera met daaronder de vingerafdrukscanner en een groot scherm. Hij voelt misschien in termen uiterlijk design zodoende  niet als een unieke telefoon, maar hij ziet er absoluut scherp uit én heeft andere elementen die zeer de moeite waard zijn.

OnePlus 6 Recensie

Over design gesproken, de indeling van de knoppen en aansluitingen zijn praktisch hetzelfde; alleen de handige alertslider zit aan de rechterkant in plaats van links. Verder is de usb-c-poort en hoofdtelefoonaansluiting onderaan te vinden. Links zien we de volumeknoppen en rechts de aan/uit-knop.

De vingerafdrukscanner siert wederom de achterkant, al is de vorm iets gewijzigd en valt hij mooier weg in de behuizing. Ondanks dat hij geen IP-certificatie heeft, is gij trouwens wel waterdicht. De OnePlus 6 kan tegen een regenbui, al moet je er natuurlijk niet mee gaan zwemmen.

Technologie: Vingerafdrukscanner en Face Unlock

De zojuist benoemde vingerafdrukscanner is dus iets anders, wat geen problemen moet opleveren. Hij werkt uitstekend en is bijzonder snel. Tik de scanner kort aan en het toestel ontgrendelt.

OnePlus 6 RecensieOok Face Unlock is present bij dit toestel van OnePlus. De gezichtsherkenningsfeature is qua snelheid absoluut de snelste. We kunnen geen andere gezichtsherkenning bedenken die in de buurt van Face Unlock. Let wel, de feature is in zijn algemeenheid niet zo veilig als de vingerafdrukscanner. OnePlus geeft ook aan dat het vooral dient voor het gemak, en niet om bijvoorbeeld bankzaken mee af te handelen.

De inkeping bovenaan het scherm, een trend ingezet met de iPhone X, wordt inmiddels ook door andere fabrikanten gevolgd. OnePlus doet ook mee je vindt dan ook een notch bij het voorkantvullende scherm. Door de inkeping zit de notificatiebalk iets hoger, waardoor er meer schermruimte overblijft.

In de praktijk leverde dit bij het opstellen van onze OnePlus 6 recensie geen irritatie op. Apps passen zich bijvoorbeeld vrij geruisloos aan. En heb je er toch last van? “Verberg” de notch bij je instellingen en er vormt zich een zwarte balk. Hierin verschijnen vervolgens nog notificatie-icoontjes en tijd ook.

OnePlus 6 RecensieHet scheelt misschien niet veel, maar met de 6 heeft OnePlus wel degelijk meer scherm in een even grote behuizing gekregen. Het scherm meet nu 6,28 inch en dekt 83,8 procent van de volledige voorkant. De pixeldichtheid (ongeveer 400 ppi) en 2280 bij 1080 pixels resolutie blijft ongewijzigd. Dat betekent dus geen QHD-scherm, maar full-hd is absoluut in orde en bovendien gunstig met oog op de batterijduur.

We zien tot slot een mooie kleurweergave, scherpe beelden en behoorlijke maximale helderheid, zodat je bij hoge zon toch nog het display goed kunt bekijken. Qua scherpte is de gadget uitstekend en slechts iets minder dan de duurdere concurrenten.

Hardware: Razendsnel

Aangezien het de nieuwste is van OnePlus, is de 6 ook de snelste smartphone van het bedrijf tot heden. Het toestel wordt aangedreven door de Snapdragon 845-chip, met maar liefst 6 of 8GB aan RAM. De smartphone reageert zeer vlot met de interface, laadt apps snel en meerdere apps tegelijk gebruiken levert geen problemen op.

De OnePlus 6 is momenteel één van de snelste Android-smartphones. Dankzij de animaties die OnePlus gebruikt, lijkt hij trouwens nóg sneller dan hij al is.

De fabrikant belooft overigens dat de 6 ook voor langere tijd snel blijft. Hij mag na anderhalf á twee jaar intensief trager gaan aanvoelen. Hebben we niet kunnen testen, maar tot nu toe maakt OnePlus de belofte waar.

OnePlus 6 Recensie

Camera: Opties aan voor- en achterzijde

Opnieuw is gekozen voor een dubbele camera aan de achterzijde. Hier vind je twee lenzen van 16 en 20 megapixel, waarbij de 16 megapixel-lens als primaire camera fungeert. De functie van de tweede lens is niet helemaal helder, maar dit komt omdat hij bij vorige toestellen andere doelen diende. Bij de OnePlus 5 was de tweede cameralens er voor optische zoom, bij de 5T fungeerde hij voor extra kwaliteit in het donker.

Het lijkt erop dat OnePlus blijft twijfelen over het concept van de dubbele camera, want bij de 6 is de rol van de tweede lens wederom anders. De tweede lens zit er nu om diepte-informatie te verzamelen bij portretfoto’s. Bovendien draagt hij een steentje bij aan de algehele scherpte van foto’s.

Belangrijker is dat de primaire lens over een grotere sensor beschik en daarom meer licht kan opvangen. Deze lens heeft ook optische beeldstabilisatie, zodat bewegingsonscherpte wordt weggefilterd. Dit helpt bij situaties met weinig licht. Of als je trilhanden hebt.

OnePlus 6 Recensie

Foto’s met de OnePlus 6 zijn bij daglicht bijzonder kleurrijk en scherp

Is er sprake van mindere lichtomstandigheden? Foto’s van de OnePlus 6 zijn desondanks vaak voldoende helder en met de optische beeldstabilisatie lijken ze scherper dan bij de 5T. Kijk niet gek op als er wel wat sprake is van ruis.

Bij daglicht is de camera indrukwekkender. Waarheidsgetrouwe kleuren en vlijmscherpe beelden zijn overdag mogelijk en maken de OnePlus 6 nog aantrekkelijker. Maak je veel selfies? De 16 megapixel-frontcamera, geschikt voor portretfoto’s, werkt uitstekend.

Portretmodus en videomogelijkheden

Tijdens het uitwerken van onze OnePlus 6 recensie werd snel merkbaar dat de portretmodus iets is verbeterd. Het is over het algemeen subtiel: het blur-effect is niet overdreven. Portretfoto’s ogen netjes.

De OnePlus 6 heeft tot slot een aantal nieuwe video-opties. Allereerst is er superslowmotion: langzame beelden vastleggen op 1080p met 240 frames per seconden, of 720p met 480 fps. Je hebt hier trouwens wel behoorlijk wat omgevingslicht voor nodig, en ook dan kan ruis zichtbaar zijn.

OnePlus 6 Recensie

Batterijduur: Redden we het hiermee?

De accuduur lijkt niet verbeterd in vergelijking met het vorige toestel van OnePlus. Is dit mede door het grotere scherm een probleem? Nee, want hoewel het nieuwe display meer energie gebruikt, is de Snapdragon 845 een stukje efficiënter dan de Snapdragon 835-chip van de OnePlus 5T. De 3300 mAh-accu houdt het op een volle lading en regelmatig gebruik toch zeker een dag vol.

De OnePlus 6 heeft trouwens geen draadloos opladen, wat met de glazen behuizing wel een mogelijkheid had kunnen zijn. De Dash Charge zorgt echter voor razendsnel opladen, dus wij klagen niet. Dash Charge werkt overigens alleen met de meegeleverde kabel en adapter; andere usb-c-laders zijn langzamer.

OnePlus 6 Recensie: Conclusie

De OnePlus 6 i een Android flagship smarthpone zoals je die in 2018 mag verwachten. De glazen behuizing oogt strak en het grotere scherm blijkt – ondanks de inkeping – erg praktisch.

De snelle Face Unlock-feature en de vliegensvlugge vingerafdrukscanner zijn top. Ook is Dash Charge de snelste manier van opladen, wat onze zegen absoluut heeft. De camera’s van OnePlus maken de smartphone tot slot een zeer geslaagde gadget. Voor 519 euro vind je eigenlijk bijna geen betere Android-toestellen.

Onze conclusie voor deze OnePlus 6 Recensie is dan ook dat de smartphone absoluut een aanrader is: looks, hardware en prijskaartje. Meer info vind je hier.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram