Deze 1981 BMW M1 moet minstens €385K ophalen bij veiling

Deze 1981 BMW M1 moet minstens €385K ophalen bij veiling

Deze 1981 BMW M1 verkeert in zeldzaam originele vorm en moet minstens €385K ophalen bij een naderende veiling. Bied jij mee op de BMW klassieker?

Historisch gezien werd de BMW M1 ontworpen door Giorgetto Giugiaro en zijn Italdesign-team, met een buizenframe chassis ontwikkeld door Lamborghini. Hoewel hij creatieve inspiratie putte uit het BMW Turbo concept uit 1972, fuseert de te veilen klassieker in zekere zin zowel Duitse als Italiaanse ontwerpfilosofieën.

Bedoeld als middel voor BMW om te concurreren in FIA Group 4 sportwagenraces, kwam de M1 in de Porsche 911 haar aartsvijand tegen, zorgend voor een felle rivaliteit.

Met dit in gedachten is dit ongerestaureerde model uit 1981 extra bijzonder. Het is namelijk met zijn originele witte exterieur en geheel zwarte interieur op de markt gekomen. Een prooi die zeker de aandacht zal trekken van liefhebbers van klassieke auto’s.

Bijna 30 jaar onder het toezicht van de huidige eigenaar, werden BMW-specialisten, The Werk Shop, aangetrokken om belangrijke mechanische werkzaamheden uit te voeren. Dit zodat de auto weer in goede staat kon worden gebracht. Wat de specificaties betreft, is de auto voorzien van een inline 6-cilinder motor, een 5-traps ZF Manual Transaxle en is beschikt hij over 277 pk bij 6.500 tpm.

Ga voor meer informatie over dit zeldzame juweeltje naar de website van Gooding & Company.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram