Au revoir rode wijn? Deze nieuwe turquoise blauwe wijn wil Frankrijk en de wereld veroveren

Vindigo blauwe wijn

Au revoir rode wijn? Deze nieuwe turquoise blauwe wijn wil Frankrijk en de wereld veroveren

Au revoir rode wijn? Deze nieuwe turquoise blauwe wijn Vindigo wil Frankrijk en de wereld veroveren. Drink je een glaasje mee?

Vindigo blauwe wijn

Het is niet de eerste keer dat we van blauwe wijn horen. Gik blue wine ontdekten we al in 2016, maar nu introduceren steeds meer spelers op de wijnmarkt variaties op deze trendy kleurrijke drank. Het nieuwe Vindigo is zo’n drankje, een blauwe wijn met een licht-turquoise kleur. Wordt dit de nieuwe wijntrend van 2019?

De wijnkleur is dus echt licht turquoise, en niet indigo zoals de naam doet vermoeden. De wijn dankt zijn kleur aan een natuurlijk pigment dat voorkomt in de druivenhuid, genaamd anthocyanine. Net als Gik, wordt ook Vindigo in Spanje geproduceerd. Het oogt bijzonder sprankelend. Vind je niet?

Vindigo is in feite een Chardonnay met een fruitige smaak. De Franse ondernemer René Le Bail, die Vindigo naar Frankrijk brengt, beschrijft zijn wijn als één met elementen van kers, passievrucht en bramen. Le Bail noemt het een zomerdrank die – met 11% – perfect is voor nippen aan het zwembad. Voor maaltijden combineert de blauwe wijn goed met zeevruchten en oesters.

Vindigo blauwe wijn

Le Bail hoopt dat Vindigo een succes wordt in de beruchte kieskeurige Franse markt. Het product is momenteel verkrijgbaar in Sète, in het zuiden van Frankrijk. Of het daar een succes zal worden? De critici sluiten het niet uit.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram