Oogstrelende 1955 Mercedes-Benz Gullwing Coupe gaat naar de veiling

Oogstrelende 1955 Mercedes-Benz Gullwing Coupe gaat naar de veiling

Deze oogstrelende 1955 Mercedes-Benz Gullwing Coupe gaat naar de veiling. Bied jij mee?

 

Een bijna zes decennia oude Mercedes-Benz 300SL Gullwing Coupe zal naar verwachting later deze maand onder de hamer gaan. Opvallend is dat de klassieker, die in 1955 werd gebouwd, nog beschikt over zijn originele interieur, chassis, carrosserie en Rudge-wielen.

De nieuwe eigenaar zal al deze originele elementen te danken hebben aan de vorige eigenaar, die zich heeft ingespannen wat betreft het onderhoud. Daarnaast telt de kilometertellerstand slechts 136.794 kilometer. Gerenommeerde 300SL-experts beschreven de toestand van de auto als “ongelooflijk”, nadat zij de inspectie voorafgaand aan de veiling voltooiden.

Wat onmogelijk te voorkomen deuken en onvolkomenheden zijn aanwezig, maar veel van de originele verfbeurt is nog intact, evenals met de iconische vleugeldeuren. De auto is de afgelopen drie decennia weinig gebruikt en de veilinghuizen bevelen een “mechanische service” aan, indien de koper ermee wil rijden. Dankzij de goed bewaarde staat kan deze bolide echter binnen no time weer rijklaar worden gemaakt.

Bekijk de auto van dichtbij via de website van Bonham’s en plaats een bod. Op 24 augustus is de veiling, met verwachte prijzen geschat tussen €110 miljoen en €130 miljoen.

 

Post a Comment

#Volg ons op Instagram