FESTIVAL: Amsterdam verwelkomt groene stadsoase Zomertuin van Bret; Dekmantel Soundsystem trapt af!

zomertuin van bret festival amsterdam

FESTIVAL: Amsterdam verwelkomt groene stadsoase Zomertuin van Bret; Dekmantel Soundsystem trapt af!

Vanaf komend weekend kunnen we in Amsterdam viermaal bewust dansen, drinken en dromen in de groene stadsoase van Zomertuin van Bret festival.

zomertuin van bret festival amsterdam

Foto: Kirsten van Santen

Amsterdam verwelkomt komend weekend met de Zomertuin van Bret een gloednieuw en “groen” festival, middenin de urban jungle naast Sloterdijk. Deze absolute aanwinst op het gebied van muziekfestivals, brengt ons de twee weekenden lang een groene oase vol muziek, inclusief een extra knipoog naar het milieu.

Voordat je valt over het woord “milieubewust”, Zomertuin van Bret is in de eerste plaats een zeer veelbelovend muziekfestival, waarbij bijvoorbeeld Dekmantel Soundsystem aankomende zaterdag de boel aftrapt. De organisatie is echter enorm vooruitstrevend als het om de opzet van hun festival. Dit kan volgens hen namelijk een stuk milieuvriendelijker dan bij de meeste festivals en dat willen ze graag bewijzen.

Neemt niet weg dat er vooropgesteld natuurlijk een heerlijk feestje moet worden gevierd. Niks is natuurlijk leuker dan nieuwe, relatief kleine festivals te ontdekken, en met Zomertuin van Bret heb je liefst vier kansen. Wat bedoelen we? Nou, het evenement zal zijn deuren naar de schitterende, groene locatie in de stadswildernis liefst viermaal openen. Betekent dat je, mits je het goed regelt met je agenda, in principe maar liefst vier keer het Amsterdamse zonnetje in kunt om te genieten van hun gevarieerde, Nederlandse line-up!

zomertuin van bret festival line-up

Op zaterdag 11, vrijdag 12, zaterdag 18 en zondag 19 augustus zijn we welkom om te dansen, drinken en dromen tijdens de nu al indrukwekkende muzieksets. Naast Dekmantel Soundsystem invites Kornél Kovács (zaterdag a.s.), staan namelijk onder meer singer-songwriter Eefje de Visser met Nuno Dos Santos en Elias Mazian (12/08), de twaalfkoppige brassband Gallowstreet (18/08) – vergezeld door een breed scala aan artiesten die ook een mix van hiphop, funk en afrobeat spelen – en Tom Trago (19/08) op het programma. Tom Trago heeft voor de afsluitende zondag trouwens de elektronische muziekgenieën Young Marco, Dollkraut, Interstellar Funk en Job Sifre uitgenodigd.

Naar wie kijk jij het meeste uit? Check nu de officiële website, bemachtig tickets voor jouw favoriete dagen en lees hieronder meer over het festival!

zomertuin van bret festival amsterdam

Wat kunnen bezoekers nog meer verwachten van Zomertuin van Bret?

  • De artiesten spelen op het Bret-podium, dat volledig gemaakt is van gerecyclede materialen en werkt op een energiezuinig audio- en lichtsysteem dat is aangesloten op lokale groene stroom Vandebron.

  • We hoeven niet met plastic munten te betalen, maar kunnen gewoon pinnen aan de bar – die ook gemaakt is van gerecycled materiaal.

  • Onze statiegeldbeker mogen we zelf omspoelen, voordat we een nieuw Gulpener-biertje halen, afkomstig van de groenste brouwerij van Nederland.

  • Gratis kraanwater drinken, in plaats van mineraalwater kopen dat van een bron aan de andere kant van Europa moet komen.

  • Genieten van Mexicaanse specialiteiten van de biologische salsamaker El Jefe, plus andere vegetarische gerechten van biologische lokale ondernemers.

  • Aan de circulaire economie bij dragen, door recyclebare borden en bestek na gebruik weer in te zamelen.

  • Dansen naast de eerste lokale biologische DIY stadswijngaard, die dit najaar voor het eerst wordt geoogst.

  • Verdwalen in een groene locatie die zo prachtig is dat er geen extra aankleding nodig is.

zomertuin van bret festival amsterdam

Milieubewust feesten

De Tuin van Bret is een groene oase in de grauwe stadswildernis. Naast Amsterdam Sloterdijk heeft een groep lokale ondernemers hun krachten gebundeld, om een eigen plek te creëren die zo min mogelijk impact op het milieu achterlaat. Geen zielloze commercie, maar passie voor maken, duurzaamheid en circulaire innovatie.

(Transport)energie- en (horeca)materiaalverspilling bij evenementen kan namelijk niet meer in 2018. Daarom zijn er verschillende maatregelen getroffen, opdat de bezoekers van de Zomertuin van Bret hun impact op het milieu zo veel mogelijk kunnen minimaliseren. De Zomertuin van Bret is hiermee een voorbeeld in duurzaam ondernemen binnen de evenementenindustrie. Daarnaast maken de inspirerende lokale initiatieven in de Tuin van Bret bezoekers bewust van het feit dat relatief kleine acties al positieve verandering teweeg kunnen brengen.

Op welke dagen gaan jullie? Zet jezelf op aanwezig via Facebook!

zomertuin van bret festival amsterdam

zomertuin van bret festival amsterdam

zomertuin van bret festival amsterdam

Foto Credits: Kirsten van Santen

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram