Dit zijn de beste apps om een auto huren, verhuren of delen

autodelen beste apps auto huren

Dit zijn de beste apps om een auto huren, verhuren of delen

De beste apps om een auto te huren of delen op een rij. Zou jij jouw auto particulier verhuren aan de buurman? Is autodelen iets voor jou?

autodelen beste apps auto huren

Autodelen is in de afgelopen jaren enorm populair geworden. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar je bespaart ook. Een auto kan namelijk een behoorlijk kostenplaatje zijn. Het vervoersmiddel huren, verhuren of lenen is daarom interessanter dan je denkt!

Als je minder dan 12.000 kilometer per jaar rijdt, dan moet je toch eens gaan nadenken. De kans is namelijk groot, dat een auto delen goedkoper is. En dan hebben we het bijvoorbeeld nog niet eens over parkeervergunningen.

Autodelen: Verhuur jouw auto of huur die van een ander

Het overwegen van jouw eigen auto verhuren of andermans auto huren. Het is anno 2018 geen gekke gedachte! Natuurlijk zijn er zaken waar je rekening mee moet houden. Jouw auto uitlenen of die van de buurman pakken tegen een huursom is interessant. Zorg er dan echter wel voor dat je goed verzekerd bent. Een All Risk autoverzekering is geen overbodige luxe.

Wist je dat we in 2017 ruim 30.000 deelauto’s hadden in Nederland? Dat is een groei van 23 procent ten opzichte van 2016. En zelfs 88% groei als we het vergelijken met 2015. Diverse gemeenten helpen tegenwoordig mee en vele particulieren verhuren hun auto. De meeste auto’s staan gemiddeld immers 90% van de tijd stil.

Gelukkig zijn er nu ook hele handige apps. Hiermee kunnen we heel gemakkelijk en veilig auto’s huren en verhuren. Ook particulier!

Klassiek autodelen

Er zijn diverse aanbieders van het ‘klassieke’ autodelen. Dit houdt in dat er leenauto’s op vaste standplaatsen staan. Dit werkt vaak met een abonnement en is meestal in grote steden. In 2014 voorspelde het NRC het al en in 2018 lijkt het werkelijkheid. Deze aanbieders hebben bijvoorbeeld een eigen wagenpark:

Maak je geen zorgen over onderhoud of parkeervergunning. Wordt allemaal geregeld door de verhuurder. Deze draagt trouwens ook zorg voor verzekering en kilometeradministratie. Voor korte afstanden en korte huurperiode is dit type deelauto ideaal! Langere trip op de planning, zoals een vakantie? Een ‘normale’ huurauto is dan wel goedkoper.

Het nieuwe autodelen: auto huren van particulieren

Een auto van iemand in de buurt huren? Of zelf jouw weinig gebruikte bolide verhuren? Met een aantal apps verhuur je gemakkelijk en veilig jouw auto. Er zijn een aantal grote auto-deelplatforms voor particulieren. Je vindt snel huurders en verhuurders, en de verzekering wordt voor je geregeld. Check:

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram