De Aston Martin BD4GT Zagato is nu de duurste Britse auto ooit

De Aston Martin BD4GT Zagato is nu de duurste Britse auto ooit

De Aston Martin DB4GT Zagato is de duurste Britse auto ooit, nadat hij afgelopen vrijdag werd geveild voor de hoofdprijs.

Aston Martin’s 1961 ‘MP209’ DB4GT Zagato is sinds afgelopen week de meest waardevolle Britse auto ooit bij Goodwood’s 50e veiling. De ex-Essex Racing Stable bolide werd in verkocht aan een anonieme Europese koper, die liefst £ 10.081.500 neertelde, bijna € 11,5 miljoen.

Eerder dit jaar werd al de verwachting uitgesproken dat deze Aston Martin weleens de duurste ooit zou kunnen worden. De auto is namelijk één van slechts 2 legendarische ‘VEV’ Zagato’s die zijn gemaakt door de bovengenoemde stal.

De auto was sinds 1971 in handen van een enkele familie, die de auto in perfecte staat hield. De auto is bovendien bijzonder omdat hij werd bestuurd door F1-wereldkampioen Jim Clark, die het voertuig gebruikte in de RAC Tourist Trophy in Goodwood en in de 1000 KM in Parijs in Montihery.

Bovengenoemde feiten hebben ertoe bijgedragen dat het voertuig de meest begeerlijke Aston Martin-modellen uit de jaren 60 is, wat de verkoopprijs natuurlijk enorm heeft opgedreven.

Bekijk de auto hieronder en geniet mee van zijn fraaie lijnen.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram