5 Tips om je smartphone festivalproof te maken

smartphone festivalproof tips

5 Tips om je smartphone festivalproof te maken

Volg deze 5 tips om je smartphone festivalproof te maken op en je zult jezelf dankbaar zijn!

smartphone festivalproof tips

We zitten momenteel volop in het festivalseizoen en dat betekent dat we misschien wel wekelijks op pad zijn. Of we nu kiezen voor een meer idealistisch feestje als Georgie’s Wundergarten of lekker carnavalesk gaan knallen op de techno en house van Elrow Town, we zijn continu onderweg met onze smartphone. Betekent dat we voorbereid moeten zijn, mannen!

We weten allemaal dat je op een goed festival behoorlijk gas geeft. Van tent naar tent, soms door de modder, en van urban naar techhouse. Zo’n dagje vraagt wat qua inspanningen. Tel daar de soms rondvliegende drankjes bij op en het is een understatement om goed voorbereid een dergelijke dag aan te vangen. Dat betekent het rugzakje mee, gevuld met een deodorantroller, extra paar sokken, T-shirt en vest. Waardevolle spullen laten we vervolgens in de kluis, behalve de smartphone natuurlijk. Je moet immers contact houden via Whatsapp en zo nu en dan je Instagram Stories updaten!

Let je die dag echter wel goed op je smartphone zelf? Bij velen gaat het toch vaak mis. Wij hebben daarom een vijftal tips om je smartphone festivalproof te maken!

1. Hoesje maken of kopen

Een hoesje gebruiken om je mobiele telefoon mee te beschermen is voor velen de normaalste zaak ter wereld. Voor nog een te grote groep mensen is dit echter niet zo normaal. Velen gebrukken hun smartphone standaard zonder beschermend hoesje. Hij is dan immers iets groter, wat op een festival als vervelend wordt ervaren. Geloof ons, ga snel een hoesje maken of kopen, en je bent jezelf dankbaar op het moment dat je jouw smartphone middenin een dansende groep laat vallen.

telefoon hoesje makenTip: Koop een zogeheten walletcase hoesje met opbergruimte voor je pasjes. Zo kun je jouw portemonnee veilig in de kluis laten en je bankpas in het telefoonhoesje stoppen. Een iPhone 6 & 6S portemonnee hoesje maken naar jouw smaak of een walletcase voor de nieuwste Samsung S9 kopen, het kan allemaal.

2. Smartphone festivalproof met een screenprotector

Is jouw scherm volledig vrij van barsten en krassen? Wonder! Wij zien meer telefoons mét schade op het scherm, dan zonder. En ook al heb je al een beetje schermschade, voorkom dan erger. Een screenbeschermer is een extra laag die je over het scherm van je smartphone plakt. Is dun, maar retesterk en zodoende een lifesaver als je per ongeluk jouw telefoon face down laat vallen.

3. Traceerfunctie aan

Tegenwoordig beschikt vrijwel elke smartphone over de ingebouwde traceeroptie. Met deze functie kun je gemakkelijker je telefoon opsporen als je ‘m bent verloren. Toevallig toch op dat heuveltje bij die meiden laten liggen? Of wellicht ligt hij nog bovenop de pisbak? Schakel als je naar een festival gaat je traceerfunctie in en zorg ervoor dat je niet maandag de gevonden voorwerpen-afdeling hoeft te bellen.

4. Gebruik een koord

Je kunt niet iets verliezen dat vastzit. Bevestig je smartphone aan een koord en je broek. Dan voorkom je niet alleen dat hij eventueel valt, maar je bent ook beschermd tegen zakkenrollers. Met plugNlock is er een speciaal systeem op de markt dat erg handig is!

5. Telefoonverzekering

smartphone festivalproof tips

Als alles verloren lijkt, dan is er toch nog hoop. Bovenstaande tips niet opgevolgd en toch je telefoon kapot of verloren? Een telefoonverzekering scheelt een hoop frustratie in de nasleep. Schade door val, vloeistof of diefstal kan met de meeste verzekeringen al worden opgelost. Vul dit uiteraard aan met Cloud-opslag, zoals iCloud, en voorkom dat je in het ergste geval ook nog je data en foto’s verliest.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee, maar een voorbereid mens telt voor drie. Bestaat dat gezegde? Waarschijnlijk niet. Vink bovenstaande checklist af en ga maar feesten voor drie dan!

Post a Comment

#Volg ons op Instagram