Dit 32 jaar oude miniflesje van The Macallan is geveild voor bijna drieduizend euro

The Macallan 1937 whisky

Dit 32 jaar oude miniflesje van The Macallan is geveild voor bijna drieduizend euro

Deze 32 jaar oude miniatuurfles van The Macallan 1937 is geveild voor € 2,946. Te gek?

The Macallan 1937 whisky

Whiskymerk The Macallan is voor verzamelaars wereldwijd natuurlijk een absolute favoriet. Het feit dat de veiling van een 1937 miniatuurflesje een startsom kende van € 1.120, is dus op zich niet verrassend. Let it sink in echter, dat er bijna drieduizend euro is neergeteld voor het 50 ml flesje Single Highland Malt Scotch Whisky. 

Aangeprezen als één van de zeldzaamste whisky’s, bevat het flesje een 32 jaar oude Macallan, die werd gedistilleerd in begin 1937 en later werd gebotteld in 1969. De whisky verscheen afgelopen vrijdag bij een veiling met de Fine & Rare-serie van het merk en had heel wat liefhebbers in de rij staan voor aankoop.

McTear’s whisky-expert Graeme Maxwell vertelt: “De Fine & Rare-serie bestaat uit flessen en miniaturen van enkele van de oudste en zeldzaamste Macallan-whisky’s, met vintage exemplaren uit 1926 tot 1991. Deze prachtige miniatuur is één van de vroegst beschikbare en bewijst heel duidelijk dat goede zaken zeker in kleine verpakkingen komen.”

De Macallan 1937 Fine & Rare, zoals hij genoemd wordt, is niet te koop geweest sinds hij in 2002 opnieuw werd gebotteld. Hij ging vlak voor het weekend onder de hamer, dus whiskyliefhebbers met een mooi banksaldo, The Macallan 1937 is helaas al weg!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram