ZOMERTIP: Het appeltje voor de dorst was nog nooit zo lekker

cider tasting box nederland

ZOMERTIP: Het appeltje voor de dorst was nog nooit zo lekker

Cider is in Nederland langzaam terrein aan het winnen en is misschien wel de perfecte zomerdrank.

cider tasting box nederland

Voor hen die weleens in het Verenigd Koninkrijk komen, jullie weten dat Cider hier bijna net zo populair is als de klassieke pint. Geen vrouwendrankje, maar een dorstlessende drank – die best lijkt op bier – voor mannen. In Nederland is de alcoholische drank momenteel bezig met een inhaalslag en wij zien een zomers succesnummer!

Veelal op basis van appel, wordt de ambachtelijke alcoholische drank gemaakt van het sap van vruchten. Daarbij wordt Cider in principe gemaakt zonder het toevoegen van suikers, wat betekent dat je een natuurlijk zoet drankje drinkt. Pas echter op voor een bekende misvatting. Cider hoeft namelijk helemaal niet mierzoet te zijn en is ook niet iets waar oma iedere zondagmiddag één van wegslurpt. Al kennen we jouw oma natuurlijk niet. Het is simpelweg ook een hele interessante en verfrissende optie voor hen die helemaal niet van zoete drank houden.

Van droog tot zoet en van bitter tot fris, Cider komt letterlijk is allerlei smaken, geuren en kleuren. Dankzij deze eigenschappen is het geen verrassing dat het dranktype langzaamaan de Nederlandse markt aan het veroveren is. Met zijn aantrekkelijke presentatie en even zo fijne smakenpalet, zijn met name de volgende zeven verschillende Ciders momenteel hot. Zo hot, dat je er trouwens wel een paar ijsklontjes bij moet gooien.

cider tasting box nederland

Strassen Cidre Brut
Stassen Cidre Brut is een premium appelcider met een natuurlijke, frisdroge smaak.

Apple Bandit Classic
Apple Bandit Classic Apple is speciaal ontwikkeld voor diegene die op zoek is naar een minder zoete, lichtdroge cider.

Apple Bandit Juicy Apple
Apple Bandit Juicy Apple heeft een frisse, zoete smaak van appel.

Old Mout Kiwi & Lime
Appel Cider vermengd met kiwi- en limejuice. Fruitig en iets pittig.

Old Mout Passionfruit & Apple
Old Mout Passionfruit & Apple (4.5%) is een lichte, friszoete appelcider met de verfrissende twist van tropische passievrucht.

Jillz Original
Jillz Original is een verfrissende sparkling cider gemaakt van appels. Beetje zoet, maar zomers fris.

Jillz Raspberry 0,0
Jillz Raspberry is een alcoholvrije sparkling appel cider met kers en framboos

cider recensie

Cider Recensie

Natuurlijk is het met Cider niet anders dan bij andere dranken. Smaken verschillen! Onder de streep geloven wij er echter in dat juist vanwege die diversiteit aan Ciders, iedereen kan genieten van dit heerlijke zomerdrankje.

Zowel van zoet, zuur of meer “moutig” komen allemaal aan hun trekken met de drank. Natuurlijk is de één wellicht wat mannelijker dan de ander, maar niemand die jou gek aankijkt als je voor een ijskoude, zoetere variant gaat op het terras of op het balkon.

Wij zijn benieuwd welke type Ciders jou het meest aanspreken. Met welke ga jij beginnen?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram