FOOD: Streetfoodbar Bardak haalt het beste uit Tel Aviv naar Amsterdam

Bardak Streetfoodbar Amsterdam restaurant

FOOD: Streetfoodbar Bardak haalt het beste uit Tel Aviv naar Amsterdam

Streetfoodbar Bardak haalt het beste uit Tel Aviv naar Amsterdam.

Bardak Streetfoodbar Amsterdam restaurant

Amsterdam is een heel bijzondere streetfoodbar rijker, geïnspireerd door de keuken van Tel Aviv. Hier zijn muren het canvas van streetartists en liggen de beste restaurants verstopt in de meest haveloze marktstalletjes. Een bardak, vrij vertaald een georganiseerde bende. De gelijknamige streetfoodbar brengt nu deze sympathieke chaos van het ‘Mediterrane Manhattan’ naar de Ferdinand Bolstraat 12.

Tel Aviv staat voor ‘Lenteheuvel’ – een referentie naar de stedelijke fauna die de stad met kleur overwoekert. Niet alleen de bloemen staan volop in bloei, ook de hospitality-industrie ontpopte zich de afgelopen jaren in Tel Aviv. En ver daar buiten. De uitgesproken smaken vonden hun weg naar hoofdsteden over de hele wereld. Bar Fisk vond al zijn weg richting Amsterdam en in 2018 worden voor de tweede keer de overweldigende smaken en geuren van Tel Aviv naar de Nederlandse hoofdstad gehaald. Dit keer met de Arak cocktails, bieren en ‘t streetfood van Bardak.

Bardak Streetfoodbar Amsterdam restaurant

Tel Aviv drinkt
’Van ’s middags tot ’t holst van de nacht tapt, mixt en schenkt het team van Streetfoodbar Bardak elke dorst weg. Hun bieren tonen net zoveel persoonlijkheid als Tel Aviv – ook al pruttelde de hop op Nederlandse bodem. De bar schenkt o.a. Oedipus, Stella Artois, Goose Island, Brouwerij ’t IJ en De Eeuwige Jeugd. De Oosterse anijsdrank Arak laat zijn sporen na op het cocktailmenu. Verschillende versgeperste sappen verzachten zijn uitgesproken smaak. Naast de spirit van Tel Aviv staan cocktailklassiekers met een frisse scheut uit het heden. Drankjes als de Chili Cucumber Margarita, Cheeky Mezcal of Solero Sour sturen bankrekeningen niet in de rode cijfers. Net zo als de kleine selectie wijnen.

Streetfoodbar Bardak Amsterdam restaurant

Tel Aviv streetfood
Een “paar” drankjes loopt uit tot een nachtelijk streetfood-bacchanaal als borrelaars het menu van Bardak ontdekken – de brandstof voor avonden om niet te vergeten. Volgestouwde pita’s en kruidige vleesgerechten worden bereid met die typische voorliefde voor verse, lokale producten van de Tel-Avivianen. Kleurrijke smaken en simpele bereidingen vragen om de beste kwaliteit van ingrediënten. In zowel de rib-eye, kebabs, garnalenfalafel en zwezerik als de vegetarische of vegan opties zoals paddenstoelen-shawarma, geroosterde bloemkool en geblakerde aubergine. Bardak introduceert daarnaast nog door Amsterdam te ontdekken tradities als Arais – sappige lamskebab in een krokante pita die alle smaak van lamsvet opgenomen heeft. Bardak is de plek voor een pre-party, party óf after-party. Die barst van de smaak.

Tel Aviv chaos
Als reflectie van de rauwe kant van tegenstrijdig Tel Aviv, is Bardak een prachtig georganiseerde chaos ontworpen door Sheryl Leysner. De ruwe graffitimuren, stukken kale bakstenen en golfplaten is het decor van een wandeling door Tel Aviv. Leysner’s inspiratie vond ze in reizen en iconische interieurontwerpen uit de 20e eeuw, maar vooral in de levensverhalen en ambities van mensen die ze ontmoet. Qi-FRAME liet de kwasten en spuitbussen hun gang gaan om de streetart van de metropool te weerspiegelen. Een doordachte wirwar van meubels heeft plek voor 55 gasten. De op maat gemaakte stoelen, tafels en lampen maken van een puinhoop een perfecte puinhoop. Bedekt onder verfspetters.

Klaar voor een avond vol bardak? Streetfoodbar Bardak is open van woensdag t/m zondag. En brengt binnenkort 7 dagen per week een verrukkelijke bende.

Bardak | Ferdinand Bolstraat 12 | 1072LJ | Amsterdam
Bardak.nl | 020-7722981 | info@bardak.nl

Maandag & Dinsdag / Gesloten
Woensdag & Donderdag / 12:00-01:00
Vrijdag & Zaterdag / 12:00-03:00
Zondag / 12:00-01:00

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram