De cryptomarkt is flink in beweging

cryptocurrency kopen

De cryptomarkt is flink in beweging

cryptocurrency kopen

Als je de cryptomarkt een beetje in de gaten houdt, dan moet het vrijdag wel opgevallen zijn dat er flink wat gaande was. Op enkele uitzonderingen na zijn namelijk bijna alle crypto’s gecrasht. Binnen enkele uren stortte de markt volledig in met verliezen die varieerden van 10 tot 15 procent. Deze crash is door vele analisten al voorspeld, maar hoe hard is de crash daadwerkelijk en wat zal de toekomst brengen?

Een harde klap
Het was een harde klap voor bijvoorbeeld de bitcoin, waarvan de waarde in minder dan 24 uur daalde van 6.700 dollar (5.740 euro) naar 6.000 dollar (5.140 euro). Dat is dus een daling van 700 dollar (omgerekend 600 euro). En denk er daarbij aan dat eind 2017 de waarde van de bitcoin nog 20.000 dollar (17.140 euro) was. En dat is slechts een voorbeeld. Als we kijken naar de huidige waarde van de complete crypto markt (259 miljard dollar – 222 miljard euro), dan is dit minder dan een derde van het hoogtepunt begin dit jaar (813 miljard dollar – 697 miljard euro).

Japan als mogelijke oorzaak
Er zijn verschillende visies van deskundigen en marktanalisten op de oorzaak van deze plotselinge en vooral snelle crash. Een van de genoemde oorzaken is Japans nieuws, omdat de Japanse Financial Service Agency (FSA) onlangs aanbevelingen heeft gedaan richting de bedrijfsvoering van vijf crypto currency exchanges. Ze vinden dat de reglementen verbeterd moeten worden en de risico’s verminderd. Daarom hebben ze bitFlyer, Japan’s grootste crypto exchange, de opdracht gegeven om het aanmaken van nieuwe accounts op te schorten tot er verbeteringen zijn aangebracht. Dit heeft een groot effect gehad op de hele cryptomarkt en daarom wordt het gezien als een van de mogelijke oorzaken van de crash.

De crash kan juist positief uitpakken
Deze harde klap is nog steeds niet zo hard als de megacrash in 2014, die uiteindelijk juist de koers op gang bracht om in 2017 de 20.000 dollar aan te tikken. De crash hoeft dus zeker niet alleen maar negatief te zijn, het zou juist een begin kunnen zijn van een opwaartse beweging.

Bitcoin is nog lang niet dood
De oprichter van BKCM en cryptocurrency-investeerder Brian Kelly gaf tijdens de ‘Bitcoin Funeral’ discussie van CBNC Fast Trader drie duidelijke redenen waarom Bitcoin nog niet dood is:

  1. Beleggers zijn heel negatief wat juist de ruimte geeft om een goed instapmoment te vinden;
  2. De ontwikkelingen binnen de Japanse markt worden juist als positief gezien. Er worden op deze manier verbeteringen aangebracht die een positieve invloed hebben op de gehele cryptocurrency markt;
  3. De verdere BTC-uitverkoop van MT. Gox is uitgesteld tot begin 2019. Een dergelijke uitverkoop kan ervoor zorgen dat de markt instort en voorlopig is er de zekerheid dat dit niet gebeurt.

 
Al met al zorgen bovenstaande redenen ervoor dat de cryptomarkt stabiel zou kunnen groeien, met het vertrouwen van de investeerders. Verder zie je ook dat de crypto munten steeds meer te vinden zijn in het dagelijks leven. Dus de adoptie van de crypto munten is gaande en dat is een goed teken. Kijk bijvoorbeeld naar de Bitcoin machines op Schiphol en grote Amerikaans zakenbanken als Goldman Sachs die bezig zijn om crypto currencies aan te bieden aan hun klanten.

TIP: Bitcoins maar ook altcoins kopen doe je eenvoudig op: Coinbase en Binance.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram