Het Olympisch Stadion viert 90ste verjaardag op 23 juni samen met Coca-Cola Nederland en toegang is gratis

Olympisch Stadion Coca-Cola 90 verjaardag 23 juni

Het Olympisch Stadion viert 90ste verjaardag op 23 juni samen met Coca-Cola Nederland en toegang is gratis

Het Olympisch Stadion viert haar 90ste verjaardag op 23 juni samen met Coca-Cola Nederland. Een gratis feest voor alle fans met activiteiten in het teken van de geschiedenis, het heden en de toekomst.

Olympisch Stadion Coca-Cola 90 verjaardag 23 juni

Tijdens de Olympische Spelen van 1928 in Amsterdam maakte Coca-Cola haar entree op de Nederlandse markt. Als sponsor van de Olympische Spelen werd de frisdrank voor het eerst verkocht vanuit het stadion. Op 23 juni vieren de twee bekende namen hun verjaardag en iedereen is welkom!
Nog altijd zijn het legendarische stadion en Coca-Cola onlosmakelijk met elkaar verbonden bij tal van evenementen. Om hun 90-jarig bestaan gezamenlijk te vieren, is er op zaterdag 23 juni een feestelijke open dag voor alle fans van de Olympische Spelen en Coca-Cola in het Olympisch Stadion in Amsterdam, de plek waar het allemaal begon. Toegang is gratis, dus kom vooral gezellig meefeesten bij dit sportieve festival.

Olympisch Stadion en Coca-Cola vieren 90-jarig bestaan met een feestje

Van 11:00 tot 15:00 uur opent het Olympisch Stadion samen met Coca-Cola Nederland haar deuren speciaal voor alle fans. Tijdens diverse activiteiten kunnen bezoekers meer te weten komen over de rijke historie en ontwikkelingen van de afgelopen 90 jaar met 1928 als belangrijk startpunt. Het stadion werd na de feestelijke opening namelijk de spil waar de Olympische Spelen in Amsterdam om draaide. Een primeur was dat tijdens deze Spelen voor het eerst het Olympisch vuur ontstoken werd. Ook werd Coca-Cola dat jaar in ons land geïntroduceerd. De bekende frisdrank kwam destijds letterlijk de oceaan over. Duizend kratten reisden mee in het vrachtruim van de boot met daarop ook de Amerikaanse deelnemers aan de Spelen.

Olympisch Stadion Coca-Cola 90 verjaardag 23 juni

Carla de Groot, directeur Olympisch Stadion: “Als Olympisch Stadion koesteren wij vele hoogtepunten, maar het feit dat wij hier ooit de Olympische Spelen hebben georganiseerd blijft het meest speciaal. Het is mooi om daar naar terug te kijken en tegelijk te kunnen stellen dat we vandaag de dag nog steeds op deze locatie vele (sport)evenementen organiseren. Het is bijzonder om deze verjaardag te vieren met een partner die al een leven lang aan ons verbonden is.”

Therese Noorlander, Public Affairs & Communicatie directeur bij Coca-Cola Nederland voegt eraan toe: “We gaan er met onze fans een onvergetelijk verjaardagsfeest van maken.”

De glorie van het verleden…
De activiteiten op zaterdag 23 juni draaien om de glorie van het verleden en de fun van nu. Tijdens de dag is er een markt met bijzondere koopjes en collectors items, kunnen bezoekers naar 1928: de film, of meewerken aan een kunstwerk met gerecyclede doppen, flesjes en andere materialen. Bijzonder is het nagebouwde stilleven op de Koninklijke Loge. Bezoekers kunnen op dezelfde oude Koninklijke stoel waar Koningin Wilhelmina 90 jaar geleden zat, plaatsnemen en een foto maken.

Olympische hoogtepunten
Bezoekers krijgen de kans om zelf de 100 meter van 1928 te rennen. Destijds won bij de vrouwen Betty Robinson (VS) in een Olympisch- en wereldrecord van 12,2 seconden. Bij de mannen was het goud voor Percy Williams (Canada) in 10,8 seconden. Speciaal op deze dag kunnen bezoekers de 42,19 meter hoge Marathontoren beklimmen. De toren, hét markante herkenningspunt van het stadion waarop het Olympisch vuur brandde, is normaal gesloten voor publiek.

Olympisch Stadion Coca-Cola 90 verjaardag 23 juni

Kunst of Kitsch?
Tot slot kunnen fans waardevolle objecten aanmelden om kans te maken op een taxatie door experts Jip van Leeuwen (Olympisch Stadion), Ben Hilgers (NOC*NSF) en Justine Fletcher (global heritage director voor The Coca-Cola Company ). Het drietal beoordeelt bijzondere Olympische voorwerpen en Coca-Cola-items en vertelt ter plekke de verhalen die erachter schuilgaan.

Aanmelden voor de open dag kan via olympischstadion.nl/90jaar.
Ook voor de afzonderlijke programmaonderdelen kan men zich aanmelden via de website.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram