The Glenlivet Captain’s Reserve is een Single Malt whisky gerijpt in cognacvaten

The Glenlivet Captain's Reserve

The Glenlivet Captain’s Reserve is een Single Malt whisky gerijpt in cognacvaten

The Glenlivet Captain’s Reserve is een Single Malt whisky gerijpt in cognacvaten.

The Glenlivet Captain's Reserve

The Glenlivet heeft zijn nieuwste creatie onthuld met de Captain’s Reserve. Gerijpt in Franse cognacvaten, brengt deze Single Malt Scotch de smaken van Schotland en Frankrijk samen. De bijzondere whisky is nu verkrijgbaar.

Met dit eerbetoon aan William Smith Grant, achterkleinzoon van oprichter George Smith, boort The Glenlivet nieuw grondgebied aan binnen zijn Single Malt portfolio. De rijping op cognacvaten geeft Captain’s Reserve de smaak van zoete mandarijnen in siroop, rijpe gepocheerde peren en rozijnen omhuld met chocolade. In combinatie met de kenmerkende romigheid en citrus nuances van The Glenlivet is deze nieuwe Single Malt de ultieme samensmelting tussen de Franse glooiende wijngaarden en de Schotse Hooglanden.

The Glenlivet Captain’s Reserve

Captain’s Reserve is het resultaat van heldhaftig experimenteren met smaak door de rijping in eerder gebruikte vaten. Waar whisky vaak gerijpt wordt in oude bourbon- of sherryvaten, is de rijping in cognacvaten minder veelvoorkomend. Door het gebruik van Franse cognacvaten van hoge kwaliteit krijgt The Glenlivet Single Malt een extra rijke dimensie in smaak zonder zijn karakter te verliezen. De zachtheid die de liefhebbers van The Glenlivet kennen is in de versie van Captain’s Reserve nog steeds duidelijk aanwezig, maar wordt nu aangevuld met de luxueuze tonen van cognac.

De nieuwe vondst is een eerbetoon aan William Smith Grant, de achterkleinzoon van de grondlegger van The Glenlivet. Hij streed niet alleen voor Frankrijk in de Eerste Wereldoorlog, maar later in zijn leven ook voor het voortbestaan van The Glenlivet. Hij loodste het bedrijf door zware tijden tijdens de drooglegging en was verantwoordelijk voor de wederopbloei van de Single Malt Scotch in de UK en de Verenigde Staten. Het unieke verhaal komt tot leven in de Captain’s Reserve. Zijn achtergrond in Frankrijk en de strijd voor The Glenlivet komen samen in de combinatie van de kenmerkende Single Malt Scotch en de luxueuze rijke smaak van Franse cognac.

The Glenlivet Captain's Reserve

Alan Winchester, The Glenlivet Master Distiller geeft aan: “We weten dat de Single Malt liefhebbers steeds avontuurlijker worden en op zoek gaan naar nieuwe smaakprofielen en afwerkingen binnen deze categorie. De wereldwijde consumptie van cognac zal in de komende jaren flink toenemen. Door gebruik te maken van cognacvaten tijdens ons rijpingsproces kunnen we de populariteit van cognac benutten en zo een nieuwe dimensie toevoegen aan ons wereldwijd erkende portfolio. De cognacvaten geven een luxueuze volheid van smaak aan de zachte en fruitige tonen van The Glenlivet en we zijn ervan overtuigd dat zowel nieuwe als bestaande Single Malt Scotch liefhebbers er dol op zullen zijn.”

Captain’s Reserve is verkrijgbaar sinds mei 2018 voor een adviesprijs van €44,99.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.