Zaterdag 2 juni is het Ardbeg Day en dat betekent feest voor smokey malt whiskey liefhebbers

Ardbeg Grooves whisky

Zaterdag 2 juni is het Ardbeg Day en dat betekent feest voor smokey malt whiskey liefhebbers

Zaterdag 2 juni is het Ardbeg Day, dé dag dat de nieuwe Ardbeg Grooves whisky verkrijgbaar zal zijn voor smokey malt whisky liefhebbers.

Ardbeg Grooves whisky

Mannen, even opletten. Aankomende zaterdag is het weer tijd voor de jaarlijkse Ardbeg Day en dat betekent dat liefhebbers van smokey malt whiskey wereldwijd samenkomen om te genieten. Dit jaar kunnen we bovendien kennismaken met de limited edtion Ardbeg Grooves whisky!

De lancering van de limited edition komend weekend is een bijzondere. Speciaal voor de viering van Ardbeg Day 2018 eert het whiskymerk namelijk de hippie vibes van het Ardbeg dorp uit de late jaren ’60. Dit jaar draait de tijd terug naar de tijd van peace and love. Of peat and love in het geval van Ardbeg.

Ardbeg Grooves whisky

Ardbeg Distillery lanceert eigenlijk de meest groovy single malt ooit met zijn Ardbeg Grooves. Deze limited edition whiskey is vanaf 2 juni selectief verkrijgbaar bij de betere slijterijen voor een adviesprijs van €119,95.

Eerst proeven? Get into the groove en check de nieuwe Ardbeg Grooves bij Whiskybar J.D. Williams. Vergeet je flares en plateauzolen niet! De inspiratie voor de limited edition whisky is de alternatieve levensstijl en onorthodoxe ziel van de vorige generatie Ardbergianen. De zwaar geblakerde wijnvaten waarin de limited edition wordt gerijpt, zorgen voor intense heavy grooves. Het resultaat: een whisky met aroma’s van gerookte specerijen, verre vreugdevuren en chiligekruid vlees. Het bevat een intensiteit speciaal voor Ardbeg liefhebbers.

Ardbeg Grooves whisky

Tasting notes
Ardbeg Grooves is ongekoeld gefilterd en gebotteld op ABV 46%.
Kleur: Berbere*
Smaak: Een krachtig, zoutig mondgevoel loopt over in zoete aroma’s van stroop en toffee, vanillepopcorn, gezouten perziken met op de achtergrond roet en teer. De kenmerkende, hartige smaak van rokerige BBQ, paprika- en mosterdkruid vagen weg in een onverwachte smaak van gerookte peer en appel, die lichtjes doen denken aan een perencider.
Finish: Gerookte paprika en vreugdevuren met zacht zoete aroma’s.

*Afrikaanse kruidenmix met roodachtige/oranje tint

Met de lancering van de peaty whisky nodigen de Ardbeg Committee Members de smoky malt wiskyfanaten wereldwijd uit om de flower power flares en platformlaarzen tevoorschijn te halen voor de ultieme jaren 60 viering van peat, love and happiness.

Feestje bij jou thuis of bij mij?

Ardbeg Day 2018

Ardbeg Day

In de thuishaven van Ardbeg, het Schotse eiland Islay, vindt jaarlijks The Islay Festival of Malt and Music plaats. Op de laatste zaterdag van het festival, Ardbeg Day, opent de distilleerderij volgens traditie haar deuren om fans van over de hele wereld te verwelkomen. In 2012 werd Ardbeg Day voor het eerst wereldwijd gevierd met gepassioneerde whiskyliefhebbers die in eigen land “all things Ardbeg” vierden.

Afgelopen Ardbeg Day thema’s waren onder andere de Islay-limpics en de Peat Football World Cup. In 2015 markeerde Ardbeg Day de single malt’s 200e verjaardag door 200 jaar vooruit te spoelen naar een retro-futuristische versie van Islay in 2215. In 2016 werd Ardbeg Day omgedoopt tot Ardbeg Night, waarbij fans van over de hele wereld Islay’s donkere verleden herleefden. En in 2017 dook Ardbeg Day diep in de zee voor wederom een legendarische viering.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram