KOKEN: Met dit pastarecept voor thuis maak je 100% indruk op je volgende date

pastarecept tortellini pesto

KOKEN: Met dit pastarecept voor thuis maak je 100% indruk op je volgende date

Met dit recept voor thuis maak je 100% indruk op je volgende date. Liefde gaat door de maag en dit pastarecept is pure liefde!

pastarecept tortellini pesto

Italianen hoef je niks te leren over de liefde. Dat zij ons wel iets kunnen leren is alleen al af te leiden uit hun verrukkelijke keuken. Vandaag presenteren wij dan ook een pastarecept dat je absoluut een keer moet gebruiken voor jouw felbegeerde date: Onze romige tortellini pesto!

We zeggen het er maak direct bij, dit gerecht heeft een absoluut cheat recept. Er zitten wat calorieën in, maar als het goed is beweeg je die er de volgende dag – en misschien wel nacht – wel weer af. Uiteraard zijn er ingrediënten die je desgewenst achterwege kunt laten, maar liever niet, want dit recept is restaurantwaardig!

Het ontstaan van tortellini is trouwens wel een leuk feitje voor onder het eerste glas rode wijn. De pasta is naar verluidt namelijk een uitvinding van de Bolognesi, die de gevulde ringetjes ‘turteléin’ noemen. Volgens een Italiaanse legende was de bedenker een herbergier die de Romeinse goden Venus, Bacchus en Mars te logeren kreeg. Hij raakte in de ban van Venus, wilde haar via het sleutelgat begluren, maar zag alleen haar navel. Dit inspireerde hem en hij bereidde zijn nieuwe pasta in de vorm van de navel van Venus.

Mooi verhaal! Toch? De ‘naveltjes van Venus’ ofwel tortellini kun je in ieder geval vandaag de dag met veel ingrediënten en sauzen combineren. Wij hebben ons laten inspireren door een pasta pesto spinazie en doen het als volgt:

Ingrediënten:

  • Verse tortelloni formaggio e noci pasta á 250 gram*
  • Verse pesto groen (verde) met basilicum, kaas en pijnboompitten á 125 gram*
  • Halve rode ui
  • Rundergehakt á 125 gram
  • Kastanjechampignons á 125 gram
  • Crème fraîche á 150 gram
  • Geraspte kaas- dit mag gewoon oude Goudse kaas zijn, bij voorkeur ietwat pittig
  • Zongedroogde tomaatjes

*Even Googlen, dan vind je welke supermarkt dit aanbiedt

Bereiding:

  1. Kook de tortellini klaar volgens bereidingswijze op de verpakking. Voeg voor het toevoegen van het water wat olijfolie toe aan de pan.
  2. Bak ondertussen het gehakt gaar in een bakpan en voeg peper & zout – en eventueel wat verse chilipoeder – toe.
  3. Voeg de fijngesneden ui en champignons toe aan de bakpan.
  4. Voeg de pesto en crème fraîche toe aan de bakpan met gegaard gehakt en groenten, en laat langzaam marineren.
  5. Zeef de tortellini, voeg het toe (zonder het kookwater) aan de bakpan en meng het met de saus
  6. Serveer met geraspte kaas en zongedroogde tomaat naar keuze.

Rond het gerecht af met een mooie cabernet sauvignon uit Chili en mangia gustoso!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram