REIZEN: The Macallan Whisky introduceert indrukwekkende Distillery & Visitors Experience

The Macallan Distillery & Visitors Experience

REIZEN: The Macallan Whisky introduceert indrukwekkende Distillery & Visitors Experience

The Macallan Distillery & Visitors Experience is de ultieme reisbestemming voor liefhebbers van whisky.

The Macallan heeft zijn ongelooflijke nieuwe distilleerderij onthuld. Het gebouw, dat een waarde heeft van $ 255 miljoen, is gelegen op de Easter Elchies Macallan Estate in Schotland – dezelfde plek waar de whisky al meer dan twee eeuwen wordt gemaakt. Vanaf komende maand zijn bezoekers welkom voor een tour, dus tickets kunnen worden geboekt.

Rogers Stick Harbor + Partners, architecten in Londen, hebben de structuur voor de distilleerderij – en bijbehorend bezoekerscentrum – ontworpen en het gebouw uitgerust met wat zij noemen “de meest gecompliceerde houten dakconstructie ter wereld.” De architecten, die ook verantwoordelijk zijn voor Heathrow Airport Terminal 5 in Londen, The Centre Pompidou in Parijs en Terminal 4 van Madrid Barajas Airport, uitten vooraf de wens om met vooruitstrevende oplossingen voor milieudilemma’s te komen. Aangezien 95% van de energie voor de distilleerderij uit hernieuwbare bronnen komt, lijkt dat behoorlijk gelukt.

Ter inspiratie keek RSH + P naar de uitstraling van ’s werelds meest gerenommeerde wijnkelders, om op die manier iets te creëren dat “The Macallan in de toekomst zou brengen, terwijl het in zijn verleden blijft geworteld”.

The Macallan Distillery & Visitors Experience

“Er is veel vraag naar de onovertroffen kwaliteit van The Macallan en we zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet met deze nieuwe distilleerderij. Het is een authentieke, blijvende en ambitieuze investering die tegemoet komt aan de verwachtingen van de consument voor deze en de komende generaties”, aldus Ian Curle, CEO van Edrington Group. “Als de deuren in juni opengaan, verwachten we dat deze nieuwe Macallan-onderneming aanzienlijke voordelen zal opleveren voor de toeristische sector, de export van Schotse whisky en de economie.”

Cijfers en feiten van vernieuwde The Macallan Distillery & Visitors Experience:

  • Er is £140 miljoen geïnvesteerd en er zijn 60 nieuwe banen gecreëerd
  • Aan de bouw werkten circa 400 mensen mee, in samen meer dan 20 ambachten.
  • Het project is in drieënhalf jaar, tussen december 2014 en mei 2018, uitgevoerd.
  • De golvende, houten dakconstructie is één van de meest gecompliceerde houten dakconstructies ter wereld. Hij bestaat uit 1.800 enkele balken, 2.500 verschillende dakelementen en 380.000 afzonderlijke componenten, waarvan er geen twee identiek zijn aan elkaar.
  • Dankzij deze nieuwe distilleerderij wordt de productie van The Macallan met circa een derde vergroot.

The Macallan Distillery & Visitors Experience

Over The Macallan

The Macallan, opgericht in 1824, is een van ’s werelds meest geliefde en bekroonde single malt whisky’s, dankzij de grootse kwaliteit en een onderscheidende smaak. Het bedrijf is opgericht aan de hand van leidende principes, bekend als de Six Pillars. Alexander Reid richtte het merk op, op een plateau boven de rivier de Spey in het noordoosten van Schotland. Al sinds het begin is een obsessie met kwaliteit het kenmerk van The Macallan. De distilleerderij is omgeven door een landgoed van 150 hectare, waarvan Easter Elchies House, een landhuis gebouwd in 1700, het kloppend hart is.

Ontdek meer beelden van de nieuwe distilleerderij van Macallan hieronder en bezoek de faciliteit vanaf 2 juni. Voor meer informatie over The Macallan Distillery & Visitors Experience ga je naar de officiële website.

The Macallan Distillery & Visitors Experience

The Macallan Distillery & Visitors Experience

The Macallan Distillery & Visitors Experience

The Macallan Distillery & Visitors Experience

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram