Deze extreem zeldzame Ferrari Daytona uit 1971 kan voor $1 miljoen van jou zijn

Deze extreem zeldzame Ferrari Daytona uit 1971 kan voor $1 miljoen van jou zijn

Een extreem zeldzame Ferrari Daytona uit 1971 kan voor $1 miljoen van jou zijn. Is de 1971 Ferrari 365 GBT 4 Daytona NART Spyder iets voor jou?

 

Een zeer zeldzame Ferrari Daytona uit 1971 is nu te koop, met een vraagprijs van iets minder dan $ 1 miljoen. Het bijna unieke model is de eerste van slechts drie NART Daytona Spyder-modellen ooit gemaakt en werd in opdracht van de Le Mans-winnende coureur Luigi Chinetti gebouwd, die de Amerikaanse divisie van Ferrari in de jaren ’70 zou leiden.

De auto werd oorspronkelijk gebouwd in 1971, voordat hij vier jaar later via een ruil terugkeerde. Op dit punt besliste Chinetti om de auto te behouden en gaf hij het een gloednieuw Le Mans geïnspireerde custom body, ontworpen door Giovanni Michelotti. In de 45 jaar nadat hij werd gebouwd, is de auto nauwelijks gereden en komt hij in een bijna onberispelijke en non-gerestaureerde staat.

Voor meer informatie over hoe je dit zeldzame model uit de Ferrari-archieven kunt kopen, ga je naar de website van HYMAN Ltd.

 

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram