Zonder problemen je auto verkopen als je zakelijk een auto krijgt

zakelijk een auto krijgt

Zonder problemen je auto verkopen als je zakelijk een auto krijgt

Zonder problemen je auto verkopen als je zakelijk een auto krijgt. Van adverteren tot verzekering, wij hebben belangrijke tips voor je op een rij gezet!

zakelijk een auto krijgt

Je krijgt binnenkort een auto en wilt daarom de auto die je al hebt verkopen. Het kan zijn dat je op benzine wilt besparen of slechts één auto nodig hebt, dus je gaat over tot het verkopen van je auto. Als je dit echter nog nooit hebt gedaan, dan zul je van tevoren eerst moeten nagaan hoe je dit snel en probleemloos klaar kunt spelen.

Allereerst moet je auto er aantrekkelijk uitzien. Breng je bolide naar een carwash en zorg ervoor dat ze hij helemaal piekfijn in orde oogt. Zowel binnen als buiten. Als er iets aan de auto te zien is dat absoluut aangepakt dient te worden, zoals een roestvlek of een deuk, dan zul je daar wat aan moeten doen. Als de auto tot slot goed is schoongemaakt, dan is hij ready om vertoond te worden.

Er zijn diverse manieren om je auto te verkopen:

  • Je kunt een advertentie in de (auto)krant of op een verkoopwebsite plaatsen. Je wacht dan tot je mensen krijgt die interesse tonen en nodigt ze vervolgens uit om de auto te bezichtigen.
  • Er zijn tegenwoordig ook autoverkoopsites die je auto voor je verkopen. Dit is ideaal voor mensen die snel van hun auto af willen. Jij hoeft dan niets te doen en wacht tot ze een verkoper hebben gevonden. Nadat ze je auto verkocht hebben, wordt het geld op je rekening geplaatst.
  • Je kunt ook jouw auto via een autoveiling verkopen. Je biedt je auto aan bij een veiling, waar autobedrijven vervolgens een bod kunnen doen.
  • Natuurlijk kun je je auto ook aan de sloop verkopen, maar dat is natuurlijk geen optie voor iemand wiens auto nog in goede staat is.

Voordat je dit alles kunt doen, moet je eerst de nodige papieren op orde hebben. Zo heb je het voertuigbewijs (kentekenbewijs), de tenaamstelling en overschrijvingsbewijs nodig. Het kentekenbewijs bevat technische informatie van de auto, zoals kentekennummer, het merk, brandstof, enz. Op de tenaamstelling staat de naam en het adres van de eigenaar. Ook bevat de tenaamstelling een meldcode die altijd opgevraagd wordt bij het verzekeren van de auto. En natuurlijk heb je het overschrijvingsbewijs tevens nodig wanneer je je auto wilt verkopen.

Heb je één van deze papieren niet? Dan is het niet mogelijk om je huidige auto te verkopen als je zakelijk een auto krijgt. Zorg er dus voor dat je alle papieren hebt zodat het hele proces vlekkeloos kan verlopen.

Succes!

Post a Comment

#Volg ons op Instagram

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.