De allerlaatste Formule 1-auto door Enzo Ferrari wordt geveild

Ferrari F1/87- Enzo Ferrari Formule 1-auto

De allerlaatste Formule 1-auto door Enzo Ferrari wordt geveild

De allerlaatste door Enzo Ferrari geproduceerde Formule 1-auto wordt geveild. Bied je mee op de Ferrari F1/87?

Ferrari F1/87- Enzo Ferrari Formule 1-auto

De laatste Formule 1-auto die Enzo Ferrari ooit heeft geproduceerd, een Ferrari F1/87, staat op het punt geveild te worden. Michele Alboreto reed het legendarische voertuig tijdens het wereldkampioenschap van 1987, nadat het eerder werd ontworpen door Gustav Brunner en zijn team.

De racewagen beschikt over een 1.5-liter turbocharged zes met een 90-graden vee. De motor is nieuw en vervangt zijn oude 120-gradenmotor, en kan, ondanks de restrictiekoppelingen, 950 pk (of 880 in race trim) produceren.

De Ferrari heeft echter wel wat problemen dankzij zijn geschiedenis met Alboreto. Omwille van onbetrouwbaarheid werd het voertuig gedwongen met pensioen te gaan in Hongaarse, Oostenrijkse, Italiaanse en Portugese Grand Prix-races. Sindsdien bevindt de auto zich echter in een klimaatgestuurde opslag en moet hij worden opgeknapt om te kunnen worden gebruikt.

Het veilinghuis voorspelt de opbrengst van de veiling van volgende maand op $ 900K, zo’n €750K. Ga jij naar Monaco om mee te bieden bij Bonhams?

Post a Comment

#Volg ons op Instagram