Deze vodka feitjes (én recepten voor thuis) moet je echt kennen!

recepten met vodka belvedere

Deze vodka feitjes (én recepten voor thuis) moet je echt kennen!

Deze feitjes en recepten met vodka voor thuis moet je echt kennen deze zomer.

recepten met vodka belvedere

Het is geen geheim dat wij liefhebbers zijn van vodka. En dan wel goede, premium vodka uiteraard. Weinig lekkerder in de zomerzon, dan een cocktail op basis van dit goedje. Wist je echter dat vodka enorm veelzijdig is en meer voor je in petto heeft?

Natuurlijk, in een cocktail of on the rocks komt vodka enorm goed voor de dag. Maar vodka kan veel meer zijn dan een lekker drankje. Kortom: check maar eens deze 5 vodka-feitjes die jij ongetwijfeld nog niet kende.

  1. Vodka als gezicht toner
    Gezichtsreiniger op of nergens te vinden? Vodka is perfect om te gebruiken als toner. De alcohol reinigt je gezicht optimaal en het helpt zelfs acne te voorkomen en je poriën te verkleinen. Goed excuus voor die fles vodka naast je bed.
  2. Glanzende lokken met vodka?!
    Yes, that’s right! Vodka maakt je haar dus extra shiny. Wil je ook glanzende lokken deze zomer, maar geen honderden euro’s uit geven aan haarproducten? Gooi gewoon een shotje vodka in je shampoofles en het resultaat mag er zijn.
  3. Smelly feet?
    We hebben er allemaal weleens last van… voeten die hard gewerkt hebben of te lang in de verkeerde schoenen hebben gezeten. Ruikt sterk! Is natuurlijk volkomen normaal, maar wil je toch liever van af? Maak een lekker vodka-voetenbadje voor jezelf en laat je voeten daar 10 minuutjes in baden. Binnen no time zijn de geuren van je smelly stappers verdwenen!
  4. Scheermesje vies?
    Heeft je scheermes echt even een schoonmaak beurt nodig en heb je geen nieuw kopstukje bij de hand? Laat dan je scheermes in een glas met vodka overnachten en hij is weer as good as new! Niet alleen krijgt je scheermes een schoonmaakbeurt, de vodka helpt ook nog eens roest te voorkomen.
  5. Vodka de redder voor je stervende bloemen
    Heb je het vrouwtje een mooi bosje bloemen gekregen maar verzorgt ze de bloemen zichtbaar slecht? Ofwel, op sterven na dood. Vodka is de redder in nood! Voeg een paar druppels vodka aan het water en bloemenvoeding toe en de bos is gereanimeerd.

Uiteraard gebruiken we vodka onderaan de streep het liefst in ons glas. Check hieronder twee recepten met vodka die je makkelijk thuis maakt. Flesje Belvedere, wat extra ingrediënten en het zonnetje erbij, en proost.

recepten met vodka BelvedereSkinny bitch
Say hello to de suikervrije cocktail! Bij vrouwen een erg geliefd drankje, maar voor ons mannen die gezonder eten, drinken en sporten, een bijzonder interessante optie. Caloriearm, wat wil een mens nog meer.

Recept:

  • 35 ml Belvedere vodka
  • 200 ml bruisend water
  • Citroen schijfje
  • IJs

Bereiding: Simpelweg alle ingrediënten in het glas krijgen en je cocktail is ready to drink.

 

Belvedere Ruby Tonic
recepten met vodka belvedereLast but not least, de Ruby Tonic. Gin-tonic gewend? Hier nu speciaal voor jullie de Vodka-tonic. Een fijne twist aan je cocktail.

Recept:

  • 45 ml Belvedere Vodka
  • 1/4 grapefruit uitgeknepen
  • Aftoppen met Fever-Tree Mediterranean Tonic
  • 1x stukje schil van de grapefruit als garnituur

Bereiding: Vul een groot Spritz-glas tot de nok toe met ijs, voeg alle ingrediënten toe en garneer ten slotte met een stukje schil van de grapefruit.

Cheers en geniet van deze twee recepten met vodka!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram