De Union Load fietsen zijn robuust, mooi en gebouwd voor de stad

Union Load fiets recensie

De Union Load fietsen zijn robuust, mooi en gebouwd voor de stad

De Union Load fietsen zijn robuust, mooi en gemaakt voor de stad.

Union Load fiets recensie

Eerder dit jaar introduceerde fietsenmerk Union een reeks nieuwe limited edition fietsen. Een fraaie retro stadsfiets in model Flow en Load is toen uitgebracht in een matzwarte kleur met koperen eyecatchers. Wij bekeken deze maand zijn tweelingbroertje in Seaweed Green, die minstens zo indrukwekkend is.

En hij rijdt lekker. Dat is natuurlijk ook een essentieel onderdeel bij het beoordelen van een fiets. De Union Load is zoals je kunt zien een bijzondere stadsfiets, waarmee je gegarandeerd goed voor de dag komt. Gebouwd voor urban travelling is hij met zijn mooie uiterlijk niet alleen een verlengstuk van wat we dragen, maar is hij ook absoluut een comfortabele wijze van vervoer. Of je nu naar de bar gaat voor een date of naar de Appie voor een volle tas boodschappen, de Load is de ideale fiets.

Het is in feite een robuuste transportfiets, die voor weinig terugdeinst. Met het enorm stevige rek voorop is geen enkele trip van A naar B een probleem en dat is toch wel fijn in onze groeiende binnensteden en daarbuiten. Of je nu een krat bier (of twee) moet verhuizen of je huisdier, met de Load fiets je easy going en in stijl. Zal wel zwaar zijn, zo’n fiets die moeiteloos alles meesjouwt? Nee hoor.

Union Load fiets recensie

De Load is gemaakt van aluminium. Hij is logischerwijs ijzersterk, maar ook relatief licht en daarmee direct ook lekker wendbaar. De drukte van het stadscentrum kun je dus op hoge snelheid blijven trotseren. Bovendien heb je dankzij het aluminium geen kans op roest. Blijft ‘ie mooi van zichzelf.

Over mooi gesproken. De kabels van de fiets zijn ontzettend handig weggewerkt. Geen rem- en versnellingskabels die hinderlijk en lelijk langs het frame lopen. De kabeltjes verdwijnen namelijk netjes ín het frame, wat ervoor zorgt dat het allemaal net iets strakker oogt dan andere fietsen. Voorkom je trouwens gelijk dat je niet met kabels achter medefietsers en andere hindernissen blijft hangen.

Union Load fiets recensie

De Union Load is leverbaar met de Shimano remnaaf met 3 versnellingen of een Shimano handrem met 3 of 7 versnellingen. Er is dus wat te kiezen, als het gaat om voorkeuren qua rem en versnelling.

Dankzij zijn dubbelwandige aluminium velgen lijkt hij overigens al stadsjungle proof, maar het wordt beter. De banden zijn namelijk niet zomaar twee fietsbanden. De Load beschikt over hele toffe Continental City Ride Puncture Protection 47/622 banden. Betekent dat je extreem je best moet doen om een lekke band te krijgen.

Union Load fiets recensie

De Union Load fiets is op dit moment verkrijgbaar vanaf € 529,- en is in diverse uitvoeringen verkrijgbaar, waaronder Pepper Black, Truffle Grey, limited edition Copper en onze Seaweed Green. Nieuwsgierig naar andere modellen van Union? Bekijk hier eens bijvoorbeeld de soepele Flow, elektrische E-Load en razendsnelle Lite.

Je bestelt heel gemakkelijk eens fiets van Union via hun Click & Collect Systeem. Kies je model, customize het model en pik hem op bij de dealer in jouw buurt. Voor welke Union-fiets ga jij dit voorjaar?

Union Load fiets recensie

Union Load fiets recensie

Union Load fiets recensie

Union Load fiets recensie

Union Load fiets recensie

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram