Restaurant IZAKAYA viert de lente met het nieuwe Hanami-menu

Hanami-menu IZAKAYA Amsterdam

Restaurant IZAKAYA viert de lente met het nieuwe Hanami-menu

Geniet bij IZAKAYA Asian Kitchen & Bar nu tijdelijk van het exclusieve Hanami-menu, geïnspireerd door de fijne smaken van de Japanse keuken in de lente.

Hanami-menu IZAKAYA Amsterdam

Afgelopen week maakten wij als eerste kennis met het gloednieuwe, overheerlijke en exclusieve Hanami-menu van restaurant IZAKAYA in Amsterdam. Van dit speciale menu kun je de hele maand april genieten, ter viering van de lente. Hapje doen?

HANAMI, wat letterlijk vertaald wordt als ‘het kijken naar bloemen’, is de traditionele gewoonte om te genieten van de voorbijgaande schoonheid van bloemen. Het woord wordt ook gebruikt om naar het begin van de lente te verwijzen.

De praktijk van Hanami is eeuwenoud. Elk jaar kondigt de weersvoorspelling de voorspelling van de bloesem aan. Omdat de bloesems maar een week of twee blijven bestaan, wordt ze zorgvuldig in de gaten gehouden door degene die van plan zijn om Hanami te vieren. In het hedendaagse Japan bestaat Hanami voornamelijk uit het hebben van een buitenfeest onder de Sakura (bloesem) overdag of ’s nachts.

Hanami-menu IZAKAYA Amsterdam

Hanami-menu IZAKAYA

Het Hanami-menu van IZAKAYA bestaat uit verschillende ingrediënten die alleen beschikbaar óf op hun best zijn tijdens Hanami. Een van de extravagant uitziende gerechten is de ‘Colorful Hanami Sashima’. Dit is een ijsbowl wat bestaat uit Chu-Toro, O-Toro, Sendai Kombu-Jime, Sake Tataki en Tai.

Het Hanami-menu bevat verder ook gerechten als de ‘White Asparagus’ met Beluga Caviar en de ‘Shellfish’ wat bestaat uit Chili Snow Crab, Scallop Sakura Moro Miso, Langoustine Shiso-Flower en Lobster Filo.

De gehele maand april kunnen gasten van IZAKAYA het Hanami-menu ervaren voor €99,- per persoon. Reserveren kan via info@izakaya-amsterdam.com of +31 20 305 3090.

Hanami-menu IZAKAYA Amsterdam

Hanami-menu IZAKAYA Amsterdam

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram