REVIEW: Wij bekeken speciaal voor #karcherzaterdag de multifunctionele Kärcher Hogedrukreiniger K 5 Premium Full Control Plus Home!

Kärcher Hogedrukreiniger K 5 Premium Full Control Plus Home review

REVIEW: Wij bekeken speciaal voor #karcherzaterdag de multifunctionele Kärcher Hogedrukreiniger K 5 Premium Full Control Plus Home!

Wij hebben speciaal voor #karcherzaterdag de Kärcher Hogedrukreiniger K 5 Premium Full Control Plus Home getest, dus lees snel onze review!

Kärcher Hogedrukreiniger K 5 Premium Full Control Plus Home review

Nee, we gaan niet claimen dat we groot kenner zijn op het gebied van de hogedrukreiniger. Dat hoeft ook niet. We willen simpelweg een hogedrukreiniger van goede kwaliteit, voor een aantrekkelijke prijs, waarmee we elke tuin, hoe jungle-esque dan ook, kunnen bedwingen. Hebben we iets interessants gevonden? Jazeker!

Als de Consumentenbond ergens het label ‘Beste Koop’ of ‘Beste uit de Test’ opplakt, dan kun je er eigenlijk blind vanuit gaan dat het geteste product daadwerkelijk een uitstekende aankoop is. Uiteraard kan het geen kwaad om dit nog eens zelf te testen als je een specifiek product zoekt. Dit deden wij dan ook met de Kärcher Hogedrukreiniger K 5 Premium Full Control Plus Home. Een hele mond vol, maar dat is niet zonder reden. De hogedrukreiniger beschikt namelijk over een arsenaal aan praktische opties en eigenschappen, en is naast het reinigen van bestrarting ook geschikt voor het schoonmaken van auto, motor, fiets, hekwerk en meer.

Kärcher

Voor wie nog niet bekend was met het merk, Kärcher heeft de hogedrukreiniger uitgevonden in 1950 en biedt sinds 1984 in principe voor elk huishoudelijke reinigingsprobleem een passende oplossing. Hun krachtige systemen bestaan naar eigen zeggen uit perfect op elkaar afgestemde reinigingsapparaten, toebehoren en reinigingsmiddelen. Uiteraard aan ons om dit nog eens te testen middels hun premium K 5 hogedrukreiniger.

Wat voor ons bij voorbaat al wel een pré is, is dat Kärcher’s reinigingssystemen niet alleen efficiënt zijn, maar zeker ook milieuvriendelijk. Iets wat anno 2018 natuurlijk meer dan ooit wordt gewaardeerd. De reputatie van het merk is gebouwd op hoogwaardige kwaliteit en innovatie, en daarom bieden ze regelmatig nieuwe producten aan om steeds complexere problemen op het gebied van reiniging aan te pakken. Op die manier wordt ook ons werk in de tuin eenvoudiger en lichter gemaakt, en zo zien we het natuurlijk graag.

Kärcher Hogedrukreiniger K 5 Premium Full Control Plus Home review

Kärcher Hogedrukreiniger K 5 Premium Full Control Plus Home recensie

Met het voorjaar bijna op de stoep is het tijd om de tuin lente- en zomer-ready te maken. In alle eerlijkheid, voor velen onder ons zal dit betekenen dat we een soort jungle moeten gaan kappen. Alhoewel dit natuurlijk niet voor iedereen geldt, kampen we in ieder geval wel met één gemeenschappelijk probleem: de modderige tuintegels, het groen uitgeslagen hekwerk en de onder de vogelpoep zittende tuinbank.

Dé oplossing om dit snel en efficiënt weer levensvatbaar te maken is natuurlijk met een hogedrukreiniger. Deze heb je tegenwoordig in allerlei soorten en maten, wat het kiezen lastig maakt. Het belangrijkste is wat ons betreft echter of hij de gemiddelde tuin aan kan en dat op een duurzame manier. Aangezien de K 5 Premium Full Control Plus Home al eerder bij de Consumentenbond als beste uit de test kwam, wilden wij graag zeker weten of dit terecht is. Durven wij deze hogedrukreiniger jullie aan te raden?

Voor wie en wanneer geschikt?

De hogedrukreiniger met slanghaspel is allereerst geschikt voor de regelmatige reiniging van gemiddelde vervuiling. Dit betekent in de praktijk eigenlijk dat hij geschikt is voor ieder huishouden, dus ook dat van ons. De zogeheten oppervlakteprestatie van de reiniger meet daarbij 40 m² per uur. Houdt in dat je met deze reinigingsgadget gemakkelijk binnen een uur het gemiddelde thuisterras goed schoon krijgt. Krijg je ’s avonds mensen op bezoek voor een wijntje in de tuin, een last minute schoonmaak is geen enkel probleem.

Kärcher Hogedrukreiniger K 5 Premium Full Control Plus Home review

Het gebruik

Omdat het hier een Full Control Plus hogedrukreiniger betreft, is het simpel om steeds de juiste druk voor elk oppervlak te vinden. Wellicht heb je een vieze houten picknicktafel in de tuin die wel een spuitje kan gebruiken? Zet de spuit iets lager – of indien nodig hoger – en zonder problemen is de boel weer presentabel zonder het oppervlak te beschadigen. Het drukniveau kun je trouwens gemakkelijk op de spuitlans instellen met +/- knoppen en op het handige LCD-scherm van het spuitpistool kun je vervolgens alles aflezen. Ideaal, want zo behouden we maximale controle en kunnen we bijvoorbeeld ook omschakelen van hogedruk naar reinigingsmiddelen-stand – zonder de lans te moeten vervangen.

Als we de 3-in-1 Multi Jet Spuitlans gebruiken, dan passen we de waterdruk heel simpel aan door alleen maar met de lans te draaien. Zo is de druk en de straal altijd aangepast aan het te reinigen oppervlak. Met de roterende puntstraal hebben we zelfs de meest hardnekkige plekken op steen weten ‘op te ruimen’. De pomp van de K5 wordt overigens beschermd door een waterfilter en heeft een watergekoelde motor, waarbij het spuitwater in het apparaat om de motor wordt geleid. Dit is iets dat alleen Kärcher heeft en wat zorgt voor een langere levensduur van het apparaat.

Technische weetje: De roterende hogedrukstraal van de Kärcher Hogedrukreiniger K 5 Premium Full Control Plus Home combineert de kracht van een puntstraal met de reinigingskracht over een groot oppervlak van een vlakstraal. Door de gepatenteerde Kärcher sproeiertechnologie domineert de Kärcher vuilfrees in vergelijkingstests. 

Comfortabel

Het ontwerp van het totaalpakket is zeer praktisch. Het spuitpistool is altijd binnen handbereik en kan samen met de lans worden geparkeerd – altijd handig als je tussen de bedrijven door even een pauze wil inlassen voor een biertje. Daarnaast kunnen we dankzij de telescopische handgreep, die we in hoogte kunnen aanpassen, het complete toestel op een comfortabele hoogte verplaatsen en compact opbergen. Scheelt weer ruimte in de schuur of garage.

Wat het apparaat eveneens comfortabel in gebruik maakt, is het zogeheten Plug ‘n’ Clean systeem. Hiermee kunnen we in één simpele beweging van reinigingsmiddel wisselen en in een oogopslag het vulniveau controleren. Prima uit te voeren taak dus ook voor vrouw of vriendin – bijvoorbeeld als jij dat drankje drinkt.

Kärcher Hogedrukreiniger K 5 Premium Full Control Plus Home review

De Kärcher Hogedrukreiniger K 5 Premium Full Control Plus Home beschikt overigens in tegenstelling tot veel andere merken over een lager zwaartepunt. Dit zorgt voor een betere stabiliteit, een praktische slanggeleiding en een stevige basis. Deze basis kun je zodoende ook gebruiken als tweede draaggreep, bijvoorbeeld om het apparaat gemakkelijk op een schap te zetten, of in de kofferbak van de auto.

Duurzaam

De premium K 5 over een duurzaam karakter. Dit komt niet alleen door bijvoorbeeld de eerdergenoemde waterfilter in de pomp, maar ook door het belangrijke feit dat je niet per sé kraanwater hoeft te gebruiken. Alle Kärcher hogedrukreinigers van de klasse K 4 tot K 7 kunnen namelijk ook regen- of putwater gebruiken. Hiervoor zuigen de apparaten het water op uit een waterreservoir, bijvoorbeeld een regenton of waterput, en besparen we kostbaar drinkwater. Als je toch bezig bent in de tuin, doe het dan milieubewust.

De Kärcher Hogedrukreiniger K 5 Premium Full Control Plus Home kopen?

Als we alles op een rij zetten, dan begrijpen we heel goed waarom de Kärcher Hogedrukreiniger K 5 Premium Full Control Plus Home bij de Consumentenbond als beste uit de test is gekomen. Het apparaat is effectief, duurzaam en comfortabel. Eigenlijk alle eigenschappen die belangrijk zijn voor een hogedrukreiniger voor thuis – bovendien kun je het apparaat ook gebruiken voor het reinigen van je auto of je fiets, en wat al niet meer.

Kärcher Hogedrukreiniger K 5 Premium Full Control Plus Home review

Je koopt natuurlijk pas iets als je de prijs weet. Wat betreft deze reinigingsgadget hebben we gelukkig goed nieuws, want het prijskaartje is op dit moment bijzonder aantrekkelijk. Via de officiële Kärcher website schaf je de K 5 Premium Full Control Plus home aan voor € 499,95, maar na enig zoekwerk vind je de hogedrukreiniger bij andere webshops al vanaf slechts € 339,90. Sla dus snel je slag met een Kärcher Hogedrukreiniger K 5 Premium Full Control Plus Home!

Wens je toch een andere hogedrukreiniger, bijvoorbeeld met een ander formaat of andere specifieke eigenschappen, check dan deze handige keuzetool.

Kärcher Hogedrukreiniger K 5 Premium Full Control Plus Home review

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram