5 legendarische accessoires die je vast nog wel kent uit de film

5 accessoires films James Bond Tom ford

5 legendarische accessoires die je vast nog wel kent uit de film

5 accessoires die je kent uit de film op een rij. Herken jij al deze cult-items nog?

5 accessoires films James Bond Tom ford

Films kunnen een onuitwisbare indruk maken door indrukwekkend acteerwerk, special effects, onvergetelijke oneliners of een prachtig decor. Maar ook de kleding en accessoires van het hoofdpersonage kunnen bijdragen aan het succes van de film. We zetten hier 5 accessoires op een rijtje die je ongetwijfeld zult herkennen.

1. De Chucks van Rocky

Wie kent ‘m niet, de scene dat Rocky Balboa de iconische trappen bedwingt en als de ongekroonde koning van Philadelphia in zijn grijze joggingpak en zwarte All Stars de ultieme overwinning op zichzelf viert. Maar ook in de rest van de film is deze outfit zijn trainingstenue en kunnen we zien hoe Rocky op zijn simpele zwarte Converse gympies al joggend de straten van Philidelphia onveilig maakt. De filmklassieker Rocky maakt van de eenvoudige zwarte All Stars trainers tijdloze schoenen voor winnaars!

5 accessoires films rocky chucks

2. Het Seiko horloge uit Apocalypse Now

Tijdens de oorlog in Vietnam lieten Amerikaanse troepen Seiko horloges opsturen, aangezien de door het leger uitgegeven horloges er om bekend stonden het te begeven in de hoge luchtvochtigheid van de Vietnamese jungle. Het Seiko horloge overleefde in veel gevallen de oorlog en ging mee terug naar de Verenigde Staten, waar het een populaire accessoire werd. In de oorlogsfilm Apocalypse Now draagt Kapitein Willard (gespeeld door Martin Sheen) in navolging van de Amerikaanse soldaten een Seiko 6105-8110. Online is de Seiko Apocalypse Now tweedehands nog te vinden, bijvoorbeeld op chrono24.nl.

3. De Indiana Jones tas

Indiana Jones en zijn tas waren alle vier de avonturenfilms onafscheidelijk. De tas – een Britse MKVII-gasmaskertas uit de Tweede Wereldoorlog – is gemaakt van stevig canvas en heeft een leren schouderband. Tijdens Indiana Jones and the Temple of Doom speelt de tas een belangrijke rol, wanneer Indiana en Mola Ram erom vechten in hun ‘fight for the stones’, en de tas de begerenswaardige stenen in zich draagt. De casual canvas tas heeft ook zijn weg naar de modewereld gevonden en komt regelmatig in verschillende uitvoeringen terug.

5 accessoires films Indiana Jones tas

4. Neo’s Nokia 8110 in The Matrix

In 1999 waren twee dingen enorm populair: de film The Matrix en Nokia telefoons. Dus toen de Nokia 8110 een rolletje kreeg in de film, pakte dit zowel voor de film als de telefoonfabrikant goed uit. De telefoon met het uitschuifbare klepje, wordt ook wel de banana phone genoemd, door zijn curvy vorm. De hoofdpersoon Neo krijgt zijn Nokia 8110 bezorgt in een witte envelop. Zodra hij de telefoon in zijn hand heeft, wordt hij gebeld door Morpheus met de boodschap dat hij het kantoor waar hij werkt onmiddellijk moet ontvluchten. Heimwee naar deze pracht gsm? Nokia brengt in mei een nieuwe versie van de 8110 uit.

5. Tom Ford voor James Bond

Naast goede manieren, zijn de accessoires en kledingstijl van Geheimagent 007 uitermate belangrijk voor zijn imago. En om een strakke indruk te maken, heeft James Bond sinds Quantum of Solace hulp van Tom Ford. Van zonnebril en manchetknopen tot jasjes en bretels; veel is door de Engelse modeontwerper speciaal ontworpen voor Daniel Craig. Ford hees Bond in de laatste film Spectre weer in 3-delig pak, dit was na Casino Royale niet meer gebeurd.

Welke van de 5 accessoires uit deze legendarische films is jouw favoriet?

5 accessoires films James Bond Tom Ford

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram