INTERIEUR: Welke kapstokken moet de man kiezen voor zijn Man Cave interieur?

kapstok interieur man cave

INTERIEUR: Welke kapstokken moet de man kiezen voor zijn Man Cave interieur?

Welke kapstokken zijn moet de man kiezen voor het interieur van zijn Man Cave?

kapstok interieur man cave

Soms wil je dat de kapstok zo min mogelijk opvalt en volledig opgaat in je strakke design interieur. Maar de kapstok kan ook juist een goede manier zijn om de industriële woonstijl te benadrukken of een vintage sfeertje naar je hal te brengen. Voor elk interieur, voor elke stijl en voor elke man is tegenwoordig de perfecte kapstok te vinden. Lees mee voor tips!

Waarom een kapstok?

Hij staat misschien niet bovenaan je prioriteitenlijstje na de verbouwing of verhuizing, maar de kapstok is onmisbaar in huis. Om de simpele reden dat je hal of woonkamer altijd een zooitje is wanneer je geen vaste plek hebt om jassen, shawls en tassen aan op te hangen.

Vrienden weten niet hoe snel ze de gang door moeten worstelen om de woonkamer te bereiken en je gaat al gauw zónder jas de deur uit; ze zijn immers allemaal gekreukt en vies van het op de grond liggen. Maar geen zorgen, want de kapstok hoeft maar weinig ruimte in te nemen en kan ook nog veel sfeer toevoegen aan je hal.

Onopvallend en strak

Heb je een strakke design hal en wil je deze graag zo strak mogelijk houden? Kies dan voor een moderne kapstok van RVS met een roede voor kledinghangers. Dat ziet er het meest netjes en geordend uit. Geen geduld voor kledinghangers? Dan is er altijd nog de compacte design wandkapstok: een minimalistisch model met haken. Deze kun je desnoods in de kast ophangen, of in het hoekje onder de trap.

kapstok interieur man cave

Stoer en industrieel

Naast design modellen vind je tegenwoordig ook veel kapstokken in een industrieel design: met een mix van hout en metaal, of van stalen steigerbuizen bijvoorbeeld. Zeker in een industriële woonstijl is het de moeite te gaan voor een grote wandkapstok met een echt karakter! Grote steigerbuizen geven de hal  een stoere uitstraling, terwijl robuust sloophout zowel stoer als sfeervol staat. Een praktische manier om je hal, slaapkamer of bijkeuken mee aan te kleden.

kapstok interieur man cave

All-in-one

Wil je nog wel een stapje verder gaan met de aankleding van je hal? Kijk dan eens naar een staande kapstok of een groot garderobemeubel! De staande kapstok is goed voor een vintage look – denk maar aan die filmscènes met bolhoeden, bungelend aan een haakje na een mooie worp-, al kun je tegenwoordig ook kiezen voor strakke design modellen.

Met een garderobemeubel ben je in één keer klaar: een roede voor jassen, een bankje om je schoenen uit te trekken en een rek om ze in op te bergen. Oh, en natuurlijk een hoedenplank voor alle overige rommel. Van zwart metaal, bijvoorbeeld, voor een stoer en rustig geheel. Welk model kapstok past bij jou en jouw interieur?

vloer kapstok interieur man cave

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram