Vandaag in Een Vork Prikken bij.. Restaurant The Commons in Amsterdam-West

The Commons restaurant recensie Amsterdam West

Vandaag in Een Vork Prikken bij.. Restaurant The Commons in Amsterdam-West

Vandaag in ‘Een Vork Prikken Bij…’ restaurant The Commons! Wat kun je verwachten bij dit café-restaurant aan de Jan van Galenstraat 335 in Amsterdam-West?

The Commons restaurant recensie Amsterdam West

Gekoppeld aan The Student Hotel

The Commons is een all-drinking and dining experience en is als restaurant standaard gevestigd in The Student Hotel. De 1e locatie ontpopte zich aan de Wibautstraat 131 in Amsterdam en in januari van dit jaar werd een 2e vestiging in Amsterdam-West geopend. Inmiddels zijn er ook locaties in Den Haag en Rotterdam, en staat er in Maastricht een vestiging in de steigers.

Ervaringen delen. Ontdekken wat je met elkaar gemeen hebt

Bij The Commons kun je terecht voor een kop koffie, ontbijt en een borrel met versnapering, maar zit je er vooral ook goed voor lunch en diner. De naam ‘The Commons’ is geïnspireerd op het samenkomen van mensen van over de hele wereld. Het proeven van gerechtjes, terwijl verhalen en ervaringen met elkaar worden gedeeld. Het ontdekken van de mooie dingen die je met elkaar gemeen hebt.

Het concept sluit exact aan op de doelgroep. Hotelgasten, expats, locals uit de buurt, zakenmensen en studenten. In The Student Hotel, waarbinnen het restaurant is gevestigd, kun je voor een paar nachten een hotelkamer boeken en als je student bent, kun je er zelfs voor een semester tijdelijk een kamer huren.

The Commons in Amsterdam-West bevindt zich vlak naast de uitstaphalte van metrostation Jan van Galenstraat. Kom je met de auto? Na 19.00 uur kun je er op een aantal plekken in de buurt gratis parkeren. Om de ingang van The Commons te vinden, hoef je slechts de grote geel-zwarte lichtbak van het logo op het gebouw van The Student Hotel tegemoet te lopen. Via de binnentuinen kom je bij het café-restaurant aan. Vanuit de entree loop je vervolgens direct af op de receptie van het hotel en vind je rechtsaf de bar met het restaurant.

The Commons restaurant recensie Amsterdam West

Amerikaanse cinema en retro inrichting

Opvallend aan The Commons is de hippe, vintage inrichting met vrolijk gekleurde details in het interieur. Je ontdekt de link naar een Amerikaanse Fifties coffee corner, met rockabilly cinema elementen en industriële afwerkingen. Het meubilair is ontworpen met donkere pasteltinten, zoals turquoise, roze en oranje op een basis van zwarte elementen. Boven de bar hangt rondom een witte lichtbak à la ‘cinema-style’ met grappige Engelstalige woorden erop.

In het midden van het restaurant staan zo’n 12 eettafeltjes tegenover de bar. Aan de zijranden van het restaurant langs de ramen vind je lange loungebanken, waarvan enkele met een vaste tafel in het midden een 4-zits picknick-setting creëren. De kleurrijke lederen bekleding op de barkrukken en op de banken brengen een retro-achtige sfeer teweeg.

The Commons restaurant recensie Amsterdam West

De grootste eye catcher van The Commons is een lichtattribuut dat aan het plafond hangt naast de bar. Je kunt niet om de verticale staaflampen heen, naast elkaar gemonteerd in de kleuren mintgroen, zalmroze, zalmoranje en lichtgeel. Dit ontwerp vind je overigens in alle locaties van The Commons terug.

The Commons restaurant recensie Amsterdam West

Indiase, Amerikaanse en Scandinavische gerechten

We bekijken de menukaart van dit restaurant, dat eigenlijk voelt als een café. De kaart is geïnspireerd op het maken van de vele reizen door de eigenaar en oprichter van het ‘Commons-concept’. Dit zien we terug op het menu, zoals de big plates met een groene curry, hamburgers of zuurdesem pizza’s. De gerechten zijn goed betaalbaar met een range tussen de 7,- en 14,- euro. Je kunt ook kiezen voor small plates, die zich uitstekend lenen om met elkaar te delen. Het maakt eigenlijk niet uit of je de gerechten als voor- of hoofdgerecht neemt of als snack bij de borrel. Alles is mogelijk.

Wij gaan voor de small plates en kiezen voor warme en koude gerechtjes: Calamaris, fried chicken, bitterballen, de vegetarische Plant Pot salade en het Scandinavische vispotje.

The Commons restaurant recensie Amsterdam West

De Calamaris hebben een prettig krokant gefrituurd korstje en daarmee bijten deze inktvisringen lekker weg.

The Commons restaurant recensie Amsterdam West

De fried chicken met sake en ginger-soy is vergelijkbaar met een luxe variant kipnuggets; ze proeven zacht en vers.

The Commons restaurant recensie Amsterdam West

Weer eens wat anders dan de gewone bitterbal

De bitterballen zijn uitzonderlijk lekker. In drie varianten uitgeserveerd. De eerste met rauwmelkse ‘artisanal’ kaas, de tweede met Serranoham erin verwerkt en de derde bitterbal met een vulling van vlees dat met IPA-bier is bereid. Verrassend, romig en smakelijk. Hoewel een speciaalbiertje bij dit garnituur goed zou aansluiten, combineren wij de gerechtjes met een overheerlijke witte wijn. De Weisburgunder is hierbij een prima keuze, droog en fruitig.

The Commons restaurant recensie Amsterdam West

De salade ziet er grappig uit en doet zijn naam wel eer aan. Het oogt ook als een plant in een potje. Door de glazen wand zie je precies ziet wat er allemaal in zit. Goed gevarieerd gevuld, met een basis van quinoa en verder veel groen, wortel en aspergebroccoli. Een aangenaam gezonde aanvulling bij de snacks.

The Commons restaurant recensie Amsterdam West

In het Scandinavische vispotje treffen we gerookte zalm en makreel, veel yoghurt en een toefje kaviaar aan. Dit gerecht smaakt fris met de toevoeging van kappertjes, limoen en lente-ui. De smaak van vis overheerst niet, het geheel proeft eerder wat aan de neutrale kant.

The Commons restaurant recensie Amsterdam West

Als we er vervolgens een glas Riesling bij bestellen, merken we dat deze witte wijn met zijn boterige afdronk nóg beter aansluit dan de Weisburger; zowel bij de salades als bij de warme snacks.

The Commons restaurant recensie Amsterdam West

We sluiten af met een brownie met pecannoten. Een dessert om niet snel te vergeten. De zachte, warme karamelsaus is een traktatie in de mond. Elke hap brownie gecombineerd met het smeltende vanille-ijs is een waar genot… Oh ja, mocht je voor de cocktails gaan dan ontdek je het recept van ‘lekker sterk met veel liquor’. Niet gemengd met fruitshakes, maar stoer en on the rocks.

The Commons restaurant recensie Amsterdam West

The Commons in een notendop

Samengevat is The Commons een ideale plek als cocktailbar of hang-out met je vrienden, een etentje voor twee, werkplek voor studenten of voor een zakenlunch. Met vriendelijke, servicegerechte bediening, jong en vlot. Prima kwaliteit met een paar leuke kleine twists op de kaart, niet alledaags en in een ongedwongen, levendige sfeer. Ook leuk in combinatie met een of meerdere hotelovernachtingen in The Student Hotel.

Nieuwsgierig geworden? Ontdek alle vestigingen The Commons Restaurant of Boek een Tafel.

The Commons restaurant recensie Amsterdam West

Deze review voor Mannenstyle.nl is geschreven door Wieteke van Bladel. Lees hier haar vorige recensie over Restaurant ZUID in Amsterdam.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram