Festival Preview: Lokale festivallieveling Georgie’s Wundergarten geeft in 2018 een ‘party’ voor idealistischen

Georgie's Wundergarten 2018 festival

Festival Preview: Lokale festivallieveling Georgie’s Wundergarten geeft in 2018 een ‘party’ voor idealistischen

Lokale festivallieveling Georgie’s Wundergarten start politieke ‘party’ voor idealistische Amsterdammers.

Georgie's Wundergarten 2018 festival

Al jaren organiseert de tegendraadse, idealistische Georgie feesten en partijen voor iedereen uit zijn – om wijlen burgemeester Van der Laan te quoten – lieve stad Amsterdam. Met de gemeenteraadsverkiezingen op komst roept Georgie alle Georgianen op om zich aan te sluiten bij Lijst Georgie: een alternatieve (fictieve) politieke partij die zijn climax heeft tijdens de Wundergarten 2018 party.

Het is dus niet zomaar een feestje in de zon met een drankje. Het is de eerste stap naar een eigen (festival)republiek: Wundergarten, een Georgiaans Utopia. Samen zijn we meer dan alleen / Samen kunnen we alles aan / Samen bouwen we iets magisch.

Georgie’s Wundergarten Festival, not just a festival

De boodschap van Georgie is duidelijk: saamhorigheid is key en samen bouwen aan een mooiere, vredelievende wereld is van nu. Die boodschap wil Georgie niet alleen uitdragen tijdens zijn festival, maar ook buiten het terrein en buiten de festivaluren. Vandaar Lijst Georgie, een sociaal-ideologische partij die niet uit de lucht gegrepen is: in het verleden maakte Georgie al politieke statements door vluchtelingen uit te nodigen in Georgies eendaagse festivalvrijstaat, door mobiele telefoons te weren en nu met de prikkelende vraag naar idealen en hoe deze te verwezenlijken.

Georgie's Wundergarten 2018 festival

Georgiaanse Utopia

Het hoogst haalbare doel van Georgie: een vrijstaat stichten waar liefde, vrijheid, kunst en extase heersen. Dat tracht de festivalgoeroe tijdens Wundergarten, een alternatief hippie-stijl feest op bijzondere locaties in en rond Amsterdam. Hier verzamelen zich avonturiers, romantici, filosofen en paradijsvogels die samen verder denken dan de dag en de nacht die voor hen ligt. Aldus Georgie: “Wundergarten is een plek om met de kaleidoscopische bril van de kunsten de wereld te ontfilteren en van algoritmes te ontdoen. Dé plek om van nepnieuws echte liefde te maken, alles gerealiseerd dankzij mijn lieve en loyale achterban”.

Riekershaven

Georgie's Wundergarten 2018 festivalDe Georgianen nestelen zich op 7 juli 2018 op Riekerhaven, de dag waarop het nu nog geheime partijprogramma gepresenteerd wordt. Het is een programma waarin saamhorigheid en anti-vertrutting centraal staan en waarin het ware Utopia ontvouwd wordt. Tipje van de sluier: er zijn samenwerkingen met Sisyphos uit Berlijn en de goa-hippes van Dutch Acid Family. Diverse live bandjes worden geprogrammeerd i.s.m. de Amsterdammers van Nightcare en Pacific Park en er wordt een gay-stage gebouwd met Der Mädchenclub. Vul dat aan met theater, performances, een immens doolhof en nog veel meer verrassingen en je hebt de kaders van Wundergarten.

Stemmen

In plaats van stembiljetten deelt Georgie dagbiljetten uit, verkrijgbaar via georgies.nl. Met iedere bijdrage wordt de bouw van het Georgiaanse Utopia verder gerealiseerd. Houdt daarnaast de biljetten door Amsterdam in de gaten die je prikkelen tot die ene belangrijke vraag: hoe ziet mijn Wundergarten er uit?

Georgie’s Wundergarten
Locatie: Riekerhaven Amsterdam
Datum: Zaterdag 7 juli 2018
Tijd: 12:00 tot 23:00
Dag ticket: €39,50
Nacht ticket: 12,50
Dag & nacht ticket: €50,00

Check www.georgies.nl voor tickets en volg het bijzondere festival ook op Facebook.

Georgie's Wundergarten 2018 festival

Georgie's Wundergarten 2018 festival

Georgie's Wundergarten 2018 festival

Post a Comment

#Volg ons op Instagram