TIPS: Hoe stijl je een spijkerjack het best?

spijkerjacks dragen trends

TIPS: Hoe stijl je een spijkerjack het best?

Tips over hoe je het best een spijkerjack kunt dragen! Wat is jouw favoriete stijl met spijkerjacks?

spijkerjacks dragen trends

Het spijkerjack verscheen voor het eerst op het toneel aan het begin van de 20e eeuw. Het kledingstuk werd oorspronkelijk ontworpen voor arbeiders, voor wie het materiaal vanwege zijn duurzaamheid bijzonder geschikt was. Inmiddels is het spijkerjack natuurlijk al decennialang van alledaagse waarde in onze kledingkast – denk bijvoorbeeld aan Kanye West in zijn zwarte Balenciagavest. Wat is echter de beste manier om het denim jack te dragen?

Nu de temperaturen weer stilaan beginnen te stijgen, kan een spijkerjack een handige aanvulling zijn op je lentegarderobe. Weet je niet goed hoe een spijkerjack te combineren? Of wil je gewoon iets creatiefs doen met het spijkerjack? Hier vier keer inspiratie!

Sticking to basics

Blue jeans, white shirt… zong Lana del Rey in haar hit Blue Jeans. En inderdaad, met de perfecte spijkerbroek en een wit T-shirt kan het eigenlijk niet misgaan. Jeans op jeans is al lang geen faux pas meer, maar er zijn wel een aantal stijlregels om rekening mee te houden.

Er wordt weleens gezegd dat je spijkerjack en -broek niet dezelfde kleur mogen hebben. Dit zeker is onzin, mits je het goed combineert. Gebruik bijvoorbeeld kleurrijke accessoires als je denim kledingstukken van precies dezelfde stof zijn gemaakt, zorg ervoor dat je jack van dunnere stof is dan je jeans of dat de stof een iets andere wassing heeft. Draag bij een denim-on-denim outfit geen denim accessoires, zo voorkom je een jeans-overkill.

Spijkerjack voor kouder weer

Spijkerjacks hoeven op koudere dagen echt geen stof te vergaren in de kledingkast. Dat is het mooie aan deze klassieker: mits goed gecombineerd kan hij voor veel gelegenheden en tijdens alle seizoenen gedragen worden. Het is dan vooral zaak om je spijkerjack te ‘layeren’: zo trotseer je immers ook killere temperaturen. Lagere temperaturen zijn trouwens ook een goede kans om je spijkerjack iets formeler te doen uitkomen.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een spijkerjack gecombineerd met een coltrui, hoed en sjaal? Denim is van een redelijk dik materiaal, dus zorg voor een pullover in een hoogwaardig, fijn materiaal, opdat je er met meerdere laagjes niet voller uit komt te zien. Een kwaliteitsvolle basic coltrui voor heren kan je makkelijk online vinden bij bijvoorbeeld Peter Hahn.

spijkjacks dragen mannen trends 2018

Stoere look met spijkerjacks

Houd je wel van een iets stoerdere look? Een spijkerjack is ook dan een uitstekende keuze. Een spijkerjack kan je in de winkel in de distressed look kopen, maar je kunt deze look ook thuis nabootsen met een scheermesje en schaar. Hier lees je hoe dat werkt.

Chic met een jas over denim

Huh? Een beetje bijzonder is het zeker, maar het is absoluut mogelijk om je jeansvest onder een jas te dragen. Deze mannen tonen je hoe. Draag je enkel een jeans en een jas, dan staat het misschien redelijk formeel, maar met een spijkerjasje eronder is je street cred gegarandeerd.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram